La Federació d’ADF del Vallès Oriental es una entitat sense ànim de lucre que va néixer el 15 de febrer de l’any 2003, amb la voluntat de representar a nivell comarcal les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), oferir-los assessorament tècnic i coordinar-les per tal de reunir esforços i recursos, i així guanyar en efectivitat en les tasques de prevenció i extinció d’incendis. 

A dia d'avui, la Federació d’ADF del Vallès Oriental esta formada per 12 ADF que engloben 26 municipis de la comarca i 3 municipis de la comarca veïna del Vallès Occidental.

A continuació teniu el llistat de les diferents ADF federades i en parèntesi el número global a nivell de Catalunya.

 

Els objectius i finalitats de la Federació no seran diferents dels que les ADF tenen en el seu àmbit, aquestes són:

 

  • Realitzar tasques de prevenció , tot estimulant les ADF i altres organismes competents perquè promoguin la realització de Plans de Prevenció en tots els municipis per tal de definir les actuacions necessàries en el tractament de les masses boscoses, la xarxa bàsica de camins, els punts d'aigua, la vigilància, etc,..., i totes aquelles altres actuacions tendents a evitar els incendis o minvar la seva propagació.

  • Realitzar tasques de coordinació per tal de millorar la col·laboració entre administracions en les tasques de prevenció i extinció d'incendis.

  • Realitzar jornades de formació per a nous voluntaris que volen formar part d'alguna de les ADF federades de la comarca, per tal de rebre una preparació mínima per el treball en l'extinció i prevenció.

 

  • Suport a les ADF amb l'assessorament tècnic i administratiu.
Darrera actualització: 30.04.2014 | 01:58
Darrera actualització: 30.04.2014 | 01:58