Curs "Iniciació a la restauració de documents"

Dijous, 10 de març de 2016 de 09:30 a 13:30

El curs consta d’una primera part teòrica on aprendrem les principals amenaces del patrimoni documental (paper i pergamí), quines conseqüències tenen sobre els documents i quins són els processos i tècniques bàsics més habituals per a tenir-ne cura.

La segona part pràctica ens permetrà aplicar el què hem après a la primera part i intervindrem sobre una peça original amb l’objectiu de preservar-la i conservar-la per a assegurar-ne futures consultes.

No és necessària experiència prèvia, però sí habilitat manual. Adreçat a aficionats i a professionals relacionats amb el món del patrimoni documental.

PROGRAMA

Primera part teòrica amb principis bàsics
Ètica de la restauració
Principals causes de deteriorament
Processos bàsics de conservació
Introducció a la fitxa estandarditzada

Segona part pràctica
Neteja en sec
Anàlisis físico-químiques
Neteja humida
Aplanat
Consolidació d’estrips i llacunes
Sistema de protecció

Berta Blasi és llicenciada en Documentació per la Universitat de Barcelona i diplomada en Conservació i Restauració de Document Gràfic per l'Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya.

Ha desenvolupat la seva activitat en el camp de la restauració i dirigeix el seu propi taller especialitzat en el patrimoni documental i l’obra gràfica. Publica periòdicament apunts sobre la matèria al blog del seu taller http://bertablasi.com/bloc.

Compagina el taller amb la docència a la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona, l’Escola Superior d’Arxivers i Gestors Documentals i el Col•legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya.

Quin cost té:

15 € / Places limitades

Adreça:

Arxiu Comarcal del Vallès Oriental (Xarxa d'Arxius de la Generalitat de Catalunya) Carrer l'Olivar, 10, 08402 Granollers. Telf. 93 861 19 08.

Darrera actualització: 21.01.2016 | 09:58