VII Fira de l’Oli Vera i altres varietats tradicionals i V Mercat del Pa Artesà a Bigues i Riells

Dissabte, 19 de gener de 2019 (De 10.00 h a 17.00 h)

El dissabte dia, 19 de Gener de 2019, se celebra a Bigues i Riells la VII Fira de l’Oli Vera i altres varietats tradicionals i el V Mercat del Pa Artesà, que podreu visitar de 10 a 17 h a la Plaça del Trull de Can Sapera.

L’objectiu de la fira és enfortir la tradició oleícola de la comarca i contribuir a una possible i ferma recuperació de la varietat Vera fina i al seu reconeixement al territori.

S’encarreguen d’organitzar la Fira l’Ajuntament de Bigues i Riells amb la col·laboració del Consell Comarcal del Vallès Oriental, l’Slow Food Vallès Oriental i amb el suport de la Diputació de Barcelona, Xarxa Productes de la Terra, i es podrà, entre altres coses, comprar oli de productors de la comarca, fer tastos d’olis de productors amb una producció només per autoconsum.

Els visitants que hi assisteixin, també podran visitar el Trull de Can Sapera amb una visita guiada on podran veure la molta d’oliva per oli de raig i fer la degustació d’aquest, i gaudir del Show Cooking que realitzarà l’Associació Gastronòmica CuinaVO on ens proposaran diferents receptes que es poden elaborar amb aquesta varietat d’oli.

Durant el matí es realitzaran dos tallers, un que explicarà com elaborar sabó amb oli reciclat i un altre taller pels més petits i petites.

A més, hi haurà la presentació del projecte OliNet sobre com reciclar oli domèstic d’Apindep Ronçana Sccl, una Cooperativa de consum i usuaris de caràcter social i sense ànim de lucre i que està formada per persones amb discapacitat de primer i segon grau, i ofereixen serveis a la dependència.

Es podrà gaudir de l’exhibició de Rafael Guillot campió de Catalunya d’elaboració d’allioli.

També, podreu participar al II Concurs d’Allioli. Les inscripcions es fan clicant aquí, i cal recordar portar el morter per participar.

Finalment, per dinar s’oferirà un Tastet de porc rostit amb allioli i pa artesà.

Durant tot el matí els visitants també podran passejar i comprar a les parades de la fira.

També es podrà recollir el díptic de difusió de la fira on hi haurà informació sobre els productors que participen, així com també informació sobre quines són farines de varietats més antigues, de proximitat i respectuoses amb el medi ambient i que ajuden a millorar la nostra salut.

Bigues i Riells

Av. de Prat de la Riba, 177 - 08415 Bigues i Riells - Barcelona
Telèfon: 938 656 225
Fax: 938 656 375
Correu electrònic: ajuntament@biguesiriells.cat
Lloc web: www.biguesiriells.cat
Veure situació en el mapa
Darrera actualització: 20.12.2018 | 10:00