PROJECTE ENFEIN@'T

Dimecres, 27 de juliol de 2016

Aquest mes de juliol s’ha iniciat a l’Oficina Jove del Vallès Oriental (Granollers) la primera de les dues edicions del projecte Enfein@'t

Aquest projecte s’adreça a joves de diverses nacionalitats amb pocs coneixements i habilitats en l’ús de les tecnologies de la comunicació i la informació. És un projecte que s’ha anat duent a terme a la comarca des de l’any 2010 i del qual ja s’han anat més de 15 edicions, repartides pels diferents municipis de la comarca.
Així, amb l’Enfein@’t s’ofereix als joves formació específica en l’àmbit de les TIC amb l’objectiu de millorar la seva ocupabilitat i les seves habilitats per buscar feina, aprendre i conèixer recursos que els ajudin a formar-se, etc. La finalitat del projecte és que els joves interioritzin la utilitat d’aquestes eines en el procés de recerca de feina tot treballant transversalment aspectes com la interculturalitat, la solidaritat entre joves i el companyerisme.
La recerca dels joves es fa a través dels professionals de joventut dels municipis, amb el suport dels tècnics laborals de l’Oficina Jove del Vallès Oriental i els serveis municipals implicats de cada municipi que acull una edició del projecte (serveis socials, escola d’adults, etc). En aquest sentit, bona part dels joves participants són joves que manifesten dificultats a l’hora de cercar feina i que ni tant sols s’han plantejat la possibilitat de treballar amb les eines que els ofereix la xarxa social per inserir-se laboralment. Els destinataris del programa són joves d'entre 16 i 30 anys amb un baix nivell formatiu i que resideixin en els municipis que participen en cada edició del projecte. Cada edició del projecte té una durada de 2 setmanes i la xifra d’alumnes que s’acullen al projecte és d’entre 5-10 participants.
Enguany es duran a terme dues edicions del projecte, aquesta primera de Granollers i la segona que es durà a terme a Lliçà de Vall el proper mes de setembre.

Darrera actualització: 27.07.2016 | 08:20