El programa "Fem Ocupació per a Joves" del Consell Comarcal del Vallès Oriental aconsegueix inserir 26 joves, la qual cosa representa un 87% de l'objectiu marcat.

Dilluns, 10 d’octubre de 2016

El Consell Comarcal del Vallès Oriental està desenvolupant des de principis d’any el programa Fem Ocupació per Joves, destinat a inserir i formar persones d’entre 18 i 29 anys.

En una primera fase del programa s’ha fet prospecció a empreses de la comarca per tal d’informar-los i oferir-los la possibilitat de contractar joves de forma subvencionada durant 6 mesos. Aquesta prospecció s’ha fet tant de forma directa, com de forma coordinada amb els Serveis Locals d’Ocupació del territori, per poder treballar en xarxa i maximitzar els recursos de l’entorn.

Les empreses participants han pogut contractar joves amb formació en ESO, Batxillerat o Cicle Formatiu de Grau Mig, que s’han seleccionat tenint en compte el lloc de treball a cobrir, les necessitats empresarials i el perfil professional i competencial dels candidats. Cal destacar que tot i que en alguns casos els joves només aporten formació, en altres casos els candidats també aporten experiència laboral prèvia, tot i ser joves. Els llocs de treball ocupats són: cambrer i ajudant de cuina, dependent de comerç, caixer-reposador, manipulador, mosso de magatzem, auxiliar administratiu, administratiu-comercial, ajudant d’automoció, peó agrícola i mosso d’hípica. Hi participen al programa un total de 16 empreses i s’han contractat 26 joves.

L’objectiu del programa és doble: d’una banda impulsar a les persones joves a incorporar-se al món laboral i reduir, així, l’alta taxa d’atur en aquesta franja d’edat; d’altra banda, fomentar i ajudar a les empreses en la contractació de capital humà.

Per tal de poder acomplir amb els objectius descrits anteriorment, el programa contempla també la realització d’una formació a mida, d’entre 90 i 150h de formació, vinculada al lloc de treball que cadascun dels joves ocupa. Això permet incrementar els coneixements i competències dels joves participants, així com contribuir a la productivitat d’aquestes persones dins el seu lloc de treball mitjançant l’enriquiment professional.

Al llarg de la durada del contracte i també posteriorment, els joves gaudeixen d’un servei d’orientació personalitzat mitjançant la figura del tutor, que és qui els acompanya en tot el procés de formació i inserció.

El programa que finalitzarà a finals de febrer del 2017, està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil.

Darrera actualització: 10.10.2016 | 12:51