Trobada amb la Delegació de l'Agencia Regional de Desenvolupament de Sédhiou, Senegal

Dimecres, 2 de novembre de 2016

El passat 28 d’octubre el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal del Vallès Oriental, entre d’altres agents, van dur a terme una reunió amb la Delegació de l’Agència Regional de Desenvolupament (ARD) de Sédhiou de la zona de la Casamance de Senegal per tal de tenir un coneixement mutu i d’intercanvi amb la delegació senegalesa.

Senegal és un dels països prioritaris de la cooperació catalana, atès que hi ha gairebé 19.000 senegalesos residents a Catalunya dels quals la majoria provenen de la regió de la Casamance, aquests col•lectiu és el més nombrós amb origen a l’Àfrica subsahariana i el segon d’origen extracomunitari superat només pel Marroc.

El 19 de març de 2013, amb la promulgació de l’Acta III de Descentralització”, el Senegal va iniciar un procés de reformes amb l’objectiu de modernitzar les estructures administratives territorials, facilitar la subsidiarietat en la prestació de determinats serveis als nivells més propers a la ciutadania i potenciar la democràcia local. Aquest procés, encara en plena fase d’implementació ha tingut molt d’èxits, però també ha posat en evidència algunes febleses, especialment en l’àmbit de la formació dels quadres tècnics i els càrrecs electes en els nivells departamentals i comunals, que gaudeixen de la titularitat de competències que abans estaven en mans de l’Estat. A la zona de la Casamance s’han creat tres Agencies Regionals de Desenvolupament (ARD Ziguinchor; ARD Sédhiou i ARD Kolda).

Amb la intenció de seguir col•laborant amb Senegal unes de les accions previstes que es duran a terme, properament, és una trobada a Barcelona entre representants de les ARD de Ziguinchor, Sédhiou i Kolda i presentants de la DIBA, l’ACCD, l’AMB, l’Ajuntament de Barcelona i el FCCD.

Darrera actualització: 2.11.2016 | 17:06