Campanya Pren-te el Pols

Dimarts, 15 de novembre de 2016

El Departament de Salut, la Fundació ICTUS i el Consell de Col•legis Farmacèutics de Catalunya impulsen el projecte “Pren-te el pols”, un programa de detecció de les arítmies per prevenir l’ictus.

Des del Servei de Salut del Consell Comarcal col•laborem amb aqueta campanya impulsada pel Servei Català de Salut, campanya lligada amb la Marató de TV3 i que a la nostra comarca es durà a terme des del 15 de novembre al 20 de desembre. L’ictus és la primera causa de mort en dones i la tercera entre els homes i provoca el doble de morts que el càncer de mama i de pròstata.

L’acció consisteix en què els majors de 60 anys es prenguin el pols a les farmàcies adherides i, en cas de detectar-se un pols irregular, siguin derivats a un centre de salut. Per a aquest fi, s’han dissenyat materials comunicatius (cartells, val-enquesta, fullet, segell...) per a farmàcies, centres de salut, espais municipals i mitjans de comunicació, materials que seran distribuïts des del Consell Comarcal als municipis per tal que s’ocupen de la seva distribució i difusió.

En el web www.prentelpols.cat permet a la ciutadania aprofundir en la informació sobre el projecte i la vinculació entre Ictus i Arítmia i a través www.prentelpols.cat/adhesions/farmacies pots veure quines farmàcies del teu municipi estan adherides.

Darrera actualització: 15.11.2016 | 13:26