Participació al Grup de Treball de Senegal de la Comissió de Codesenvolupament

Dimecres, 1 de febrer de 2017

El Consell Comarcal del Vallès Oriental va participar, el passat dilluns 30 de gener, a la reunió del Grup de Treball de Senegal de la Comissió de Codesenvolupament, a la seu del Fons Català de Cooperació.

L’objectiu de la trobada era treballar en el marc de la concertació de la cooperació catalana amb les Agències Regionals de Desenvolupament de (ARD) de Kolda, Ziguinchor i Sédhiou, a la Cassamance, al sud del Senegal. En aquest sentit, cal destacar que el mes de novembre de l’any passat personal tècnic del Consell Comarcal ja va participar en un viatge de treball a aquesta regió, per tal de participar en un projecte d’enfortiment de la gestió municipal dels nuclis urbans de la zona de la Cassamance, concretament a Ziguinchor i d’Oussouye al sud del país.

Cal recordar que Senegal és un del països prioritaris de la cooperació catalana. Amb gairebé 19.000 residents senegalesos registrats actualment a Catalunya, aquest és el col·lectiu més nombrós amb origen a l’Àfrica subsahariana que viu al nostre país. Per això, són diverses les administracions publiques que, a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, donem suport a alguns dels projectes de cooperació que s’hi duen a terme.

Per això, des del Consell Comarcal es participa activament en la feina que es du a terme en el marc del Grup de Treball Senegal, amb el qual es vol enfortir el treball comú i la col·laboració entre els ens locals i les entitats senegaleses implicades en el projecte.

Darrera actualització: 1.02.2017 | 09:19