Biosphere una certificació que treballa perquè el turisme sigui sostenible

Dilluns, 6 de febrer de 2017

El passat divendres dia 27 de gener es va dur a terme, a la seu del Consell Comarcal del Vallès Oriental, una xerrada per a les empreses SICTED en la que es va parlar de la certificació Biosphere. Durant la sessió, a la que van assistir més d’una vintena d’empreses de la comarca, es va explicar l’evolució en temes de qualitat turística, que està impulsant la Diputació de Barcelona a tota la província. 

Un dels reptes més importants d’avui en dia és el disseny de models de turisme sostenible que generin productes i destins sostenibles.

Biosphere és un segell per empreses i destinacions que vulguin treballar en la línia de la qualitat i la sostenibilitat. Aquest 2017 la Diputació de Barcelona ha posat en marxa aquest projecte, en el que ells mateixos com a organització estan treballant per aconseguir certificar-se. Un cop certificats, automàticament, les tres marques turístiques de la província de Barcelona: Costa Barcelona, Paisatges Barcelona i Pirineus Barcelona, quedaran també certificades.

El treball que es farà a cada territori amb les empreses serà el d’adhesió a aquesta certificació Biosphere. La metodologia de treball serà molt similar a la que s’ha anat fent fins ara amb el SICTED, tot i que en el cas de Biosphere, s’ha pogut crear una metodologia pròpia adaptant els manuals de bones pràctiques per a cada grup d’empreses i serveis. La Diputació de Barcelona està acabant d’elaborar-los.

Darrera actualització: 6.02.2017 | 14:10