Plenari Polític de Joventut

Dimarts, 7 de febrer de 2017

El passat dijous 2 de febrer es va celebrar, a la Sala de Plens del Consell Comarcal una trobada politicotècnica amb els dels regidors, regidores i professionals de la comarca en l’àmbit de Joventut, en la qual s’ha comptat amb l’assistència del subdirector general de Joventut el Sr. Manel Ros i Biosca.

Aquesta trobada forma part de les reunions que de forma periòdica es convoquen adreçades als responsables del desenvolupament de les polítiques de joventut al nostre territori, per tal de poder compartir un espai de trobada, intercanvi i reflexió sobre cap a on s’han d’orientar aquestes polítiques. A més a més, l’objectiu d’aquesta trobada ha estat donar a conèixer el treball que es du a terme des del Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal amb coordinació amb la de la Direcció General de Joventut, on s’està treballant en diversos processos de definició del desplegament de polítiques i de suport als ens locals, tant pel que fa a les accions i actuacions com també com es concreta el desenvolupament d’activitats i com es sustenta des del punt de vista econòmic.

La trobada va servir no només per conèixer i intercanviar informació relativa a les polítiques de joventut al territori sinó també per compartir i repassar la vigència d’algunes de les prioritats de treball que s’havien analitzat l’any 2015, així com la identificació de les problemàtiques que, des de joventut, es poden treballar per tal d’afavorir l’emancipació juvenil.

Es evident que des del món local hi ha un gran interès i esforç per millorar les febleses i els obstacles que ens trobem alhora de desenvolupar les Polítiques de joventut, ja que els joves són un col·lectiu de població clau i que en aquests moments està patint una situació de vulnerabilitat important (per manca de feina, dificultats d’emancipar-se de la llar familiar, etc.). Per això és important consensuar actuacions i prioritzar línies de treball no només a nivell comarcal sinó també com acció política de país.

Darrera actualització: 7.02.2017 | 18:15