El sector turístic del Vallès Oriental aprova el Pla d'Acció 2017 de Turisme

Divendres, 3 de març de 2017

Durant aquest final de febrer s’han celebrat el Plenari Tècnic Privat i el Plenari Polític de Turisme.

El passat dijous dia 23 de febrer es dur a terme el primer Plenari Tècnic Privat d’enguany, en el que van assistir prop d’una vintena de representants del sector turístic públic i privat del Vallès Oriental. El Plenari es va celebrar al Jaciment arqueològic de Mons Observans de Montmeló i Montornès del Vallès. El regidor de promoció econòmica de Montmeló, Albert Monserrat, va donar la benvinguda als assistents. Durant la jornada es va treballar les diferents propostes pel Pla d’Acció 2017.

El dimarts dia 28 de febrer, el conseller de Turisme, Isidre Pineda, va presidir el primer Plenari Polític del 2017, que es va celebrar a la seu del Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu i que va comptar amb l’assistència de prop d’una quinzena de representants dels municipis de la comarca.


A la sessió es va parlar sobre els objectius estratègics i els objectius anuals del Pla d’Acció 2017 que són: la dinamització del turisme sostenible coincidint amb l’any internacional del turisme sostenible; l’increment de la promoció dels producte turístic de la comarca a través de la plataforma web www.turismevalles.com; la creació i la dinamització de la Taula de Turisme de Shopping en la que hi participen ens públics i privats; la implementació del sistema Biosphere al Vallès Oriental; la realització de campanyes de comunicació enfocades a l’àrea metropolitana de Barcelona; la millora de la formació del sector turístic de la comarca; la realització d’accions de promoció enfocades al mercat francès; la dinamització del turisme gastronòmic i de productes de proximitat; i la contribució de la millorar de la qualitat del sector.

També es van explicar les diferents accions que es proposen dur a terme dins dels quatre grans àmbits de treball: la creació de producte turístic i la millora de la qualitat en destinació; la comunicació i promoció del Vallès Oriental; la relacions amb les diferents administracions públiques i els agents privats del territori; i la proposta de projecte singular 2017. Els assistents al Plenari Polític van aprovar el Pla d’Acció 2017.

En el darrer Plenari Polític del 2016 es va proposar dur a terme les reunions del 2017 en espais del territori per aprofitar i conèixer, mica en mica, els diferents recursos turístics del territori. Per aquest motiu, tant el Plenari Tècnic Privat com el Plenari Polític es van celebrar en dos recursos turístics del territori i es va aprofitar per visitar-los.

El Plenari Polític va començar amb una visita al Museu Arxiu Tomàs Balvey i amb la benvinguda al municipi per part de la regidora de Desenvolupament Econòmic Local, Núria Hernandez.
Els assistents al Plenari Tècnic Privat van poder gaudir d’una visita al Jaciment arqueològic de Mons Observans.

Jaciment arqueològic Mons Observans
L’assentament romà de Can Tacó – Turó d’en Roina, Mons Observans, fou construït al darrer terç del segle II a. de C. dalt d’un petit turó de 120 m d’altitud sobre el nivell del mar des d’on es podien controlar les principals vies de comunicació que discorrien per la plana, entre les quals destacava la Via Hercúlia (posteriorment coneguda com a Via Augusta).
Mons Observans ha estat interpretat com un possible praesidium, un establiment militar des del qual s’exercirien funcions polítiques i administratives de control del territori circumdant.


Museu Arxiu Tomàs Balvey
L’origen del Museu es troba en les col·leccions d’etnologia i d’història local recollides pel farmacèutic Tomàs Balvey i Bas, que al 1943 va arribar a un acord amb l’Ajuntament per cedir les seves col·leccions al municipi i construir un museu. El 1972 la família Daurella va fer donació al poble de la seva casa d’estiueig per instal·lar-hi el Museu, el Casal de Cultura i la Biblioteca. El Casal Daurella i Museu Arxiu Tomàs Balvey es va inaugurar el 1975.

Avui en dia el Casal Daurella està dedicat totalment al Museu Arxiu Tomàs Balvey i Casal de Cultura Dr. Daurella. La planta baixa està dedicada a sala d’exposicions temporals i la primera planta conté l’exposició permanent al voltant de la farmàcia Balvey, la farmàcia rural més antiga d’Europa juntament amb la farmàcia de Llívia.

Darrera actualització: 8.03.2017 | 10:38