Prop d'unes vuitanta empreses, associacions i ens públics van participar de la Jornada TurismeVallès 2017

Dimecres, 5 d’abril de 2017

Enguany 53 empreses obtenen el distintiu SICTED de millora de la qualitat contínua

El conseller de turisme, Isidre Pineda, juntament amb l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral i el gerent de Turisme de la Diputació de Barcelona, Francesc Vila van presidir la Jornada TurismeVallès 2017. L’acte es va celebrar dilluns dia 3 d’abril en el restaurant El Trabuc de Granollers.

La Jornada TurismeVallès 2017 és un punt de trobada de tot el sector turístic del Vallès Oriental que enguany, a més de lliurar els distintius SICTED a les empreses distingides en el 2016, va comptar amb dues novetats. Per un costat, la presentació del projecte d’adhesió al compromís per a la sostenibilitat Biosphere i per l’altre, la incorporació d’un nou col·lectiu, el del comerç, que es vol sumar al treball en xarxa per a la dinamització turística de la comarca.

A més del lliurament a les 53 empreses distingides enguany amb els diplomes SICTED 2016, a la jornada es va tractar sobre la gestió de la fidelització del client de la sostenibilitat i la responsabilitat; sobre la col·laboració del sector comerç i del sector turístic al Vallès Oriental i es va fer un networking dinamitzat per Xavier Borràs.

Les empreses SICTED distingides el 2016

Enguany 53 empreses han obtingut el distintiu SICTED de millora contínua. Aquestes són: Agroturisme Can Burguès de Santa Eulàlia de Ronçana; Apartaments Turístics Cal Ferrer de Montseny; Aula d´Entorn Rural Can Turró de Santa Maria de Palautordera; Càmping i Restaurant El Pasqualet de Caldes de Montbui; Can Gual I i Can Gual II de L'Ametlla del Vallès; Casa de colònies Escola de Natura La Traüna de Montseny; Cervesa Sant Jordi de Cardedeu; Daema Aventura de Sant Celoni; Ecogranja Salgot d’Aiguafreda; Espai Natural Sant Miquel del Fai de Bigues i Riells; Hotel Can Cuch 4* de Cànoves i Samalús; Hotel Can Galvany Golf & Spa 4* de Vallromanes; Hotel Ibis Barcelona-Mollet de Mollet del Vallès; Hotel Mercure Augusta Barcelona Vallès de Vilanova del Vallès; Hotel Molí de La Torre de Bigues i Riells; Hotel Sidorme Barcelona-Granollers de Les Franqueses del Vallès; La Rectoria de Vallcàrquera de Figaró-Montmany; Mas Berenguer de Cànoves i Samalús; Masia Rural Can Lluci de Lliçà d'Amunt; Masia Rural Can Sala de Montornès del Vallès; Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu; Museu Municipal de Montmeló de Montmeló; Museu Municipal Joan Abelló i Casa del Pintor Abelló de Mollet del Vallès; Oficina de Turisme de Sant Celoni de Sant Celoni; Parc Natural del Montseny; Pasta Sanmartí de Caldes de Montbui; Punt Informació Turística de Santa Maria Palautordera de Santa Maria de Palautordera; Restaurant Can Candelich de Cànoves i Samalús; Restaurant Denominació Origen de Granollers; Restaurant El Bellver de Tagamanent; Restaurant i Turisme Rural El Folló deTagamanent; Restaurant el Jardí de Parets de Parets del Vallès; Restaurant El Mas de Sant Lleí de Vilanova del Vallès; Restaurant El Pla de La Roca del Vallès; Restaurant El Romaní de Breda de Breda; Restaurant El Trabuc de Granollers; Restaurant La Fonda del Montseny de Montseny; Restaurant La Mama de Santa Eulàlia de Ronçana; Restaurant La Rectoria de Palou de Granollers; Restaurant Vinòmic de La Garriga; Sagalés de Mollet del Vallès; Hotel Som l´Om de Sant Esteve de Palautordera; Terra BikeTours de Barcelona; Thermalia. Oficina de Turisme de Caldes de Montbui de Caldes de Montbui; Turisme Rural Ca l´Agnès de Fogars de Montclús; Turisme Rural Cal Pinyater de Llinars del Vallès; Turisme Rural Can Fàbregas del Bosc de L'Ametlla del Vallès; i Turisme Rural Can Pinell de Pagès de Santa Maria de Palautordera.

 

Biosphere

Un dels reptes més importants d’avui en dia és el disseny de models de turisme sostenible que generin productes i destins sostenibles. Biosphere és un segell per empreses i destinacions que vulguin treballar en la línia de la qualitat i la sostenibilitat. Aquest 2017 la Diputació de Barcelona ha posat en marxa aquest projecte, en el que ells mateixos com a organització estan treballant per aconseguir certificar-se. Un cop certificats, automàticament, les tres marques turístiques de la província de Barcelona: Costa Barcelona, Paisatges Barcelona i Pirineus Barcelona, quedaran també certificades.

El treball que es farà a cada territori amb les empreses serà l’adhesió al compromís per la sostenibilitat en destinacions Biosphere. La metodologia de treball serà molt similar a la que s’ha anat fent fins ara amb el SICTED, tot i que en el cas de Biosphere, s’ha pogut crear una metodologia pròpia adaptant els manuals de bones pràctiques per a cada grup d’empreses i serveis. La Diputació de Barcelona està acabant d’elaborar-los.

 

Taula de shopping del Vallès Oriental

El comerç és un nou actor que entra amb força dins del sector turístic de la comarca a través de la Taula de Turisme de Shopping. Aquesta està formada per ens públics i privats i pretén treballar l’oferta de turisme de compres que hi ha en els diversos municipis, per tal d’incloure-la a l’oferta turística de la comarca.

Darrera actualització: 5.04.2017 | 11:53