Fira Guia't rep més de 1600 alumnes en la seva vuitena edició

Dijous, 6 d'abril de 2017 a les 09:32

La la Nau Dents de Serra de Roca Umbert - Fàbrica de les Arts de Granollers acull aquesta nova edició de la Fira Guia’t que durant el 3 dies visitaran més de 46 centres de la comarca.

La mostra és una iniciativa de la Xarxa Transició Educació Treball (Xarxa TET) del Vallès Oriental, que organitza el Consell Comarcal amb la col·laboració de l’Ajuntament de Granollers i el suport de la Diputació de Barcelona.

Enguany, la Fira Guia’t arriba a la seva vuitena edició, i en ella es mostra tot el ventall d’ensenyaments postobligatoris professionalitzadors que s'ofereixen a la comarca del Vallès Oriental i altres comarques veïnes. Així, durant tres dies, del 4 al 6 d’abril, els visitants podran participar a conferències, tallers i taules rodones, a més de visitar el recinte i els estants i veure les demostracions dels expositors.

La Fira s’adreça especialment als estudiants de 4t d’ESO, i vol servir per motivar especialment als joves que no tenen clar quin itinerari formatiu seguir un cop superada l’ESO i també vol ser un punt de suport i orientació per adults, famílies i professionals implicats en el procés formatiu dels joves de la comarca.

L’oferta d’activitats que es desenvolupen en el marc de la Fira va des de l’acollida dels centres visitants per part d’orientadors que expliquen el contingut de la mostra, les demostracions de la formació que ofereixen els expositors a la fira, els espais d’orientació personalitzada per als joves i les xerrades adreçades a concretament als joves a altres adreçades al públic en general i el professorat.

Les sis xerrades que enguany es podran sentir abordaran un ventall ampli d’aspectes com ara l’emprenedoria, la importància de les competències transversals, com i on estudiar fora o la orientada a pares i mares i tutors sobre les sortides professionals amb la qual es pretén trencar estereotips i prejudicis sobre les possibles sortides i oportunitats laborals.

En el marc de la Fira, també s’ha organitzat una visita a l’empresa Decolletatge Farrés de Canovelles, una experiència amb la que es vol acostar al professorat al món de l’empresa amb la voluntat de conèixer millor quins perfils professionals s’estan demanant, quines qualitats o competències valoren en dels treballadors, etc.

La xarxa TET, impulsora entre altes accions de la Fira Guia’t està formada pels ajuntaments de Bigues i Riells, Caldes de Montbui, Canovelles, Cardedeu, Granollers, La Garriga, La Roca del Vallès, La Llagosta, Les Franqueses del Vallès, Lliçà d’Amunt, Lliçà de Vall, Llinars del Vallès, Martorelles, Montmeló, Montornès del Vallès, Montseny, Parets del Vallès, Sant Feliu de Codines, Santa Eulàlia de Ronçana i Santa Maria de Palautordera; les entitats supramunicipals Mancomunitat de la Vall del Tenes i el Consell Comarcal del Vallès Oriental i els agents socials del Vallès Oriental, Comissions Obreres - CCOO - i la Unió General de Treballadors - UGT.

Darrera actualització: 07.04.2017 | 08:40