El marc de treball de la Taula pel Desenvolupament Econòmic i l'Ocupació El Vallès Oriental Avança és l'espai per impulsar polítiques conjuntes que resulten efectives

Dijous, 8 de juny de 2017

El primer Plenari de la Taula pel Desenvolupament Econòmic i l'Ocupació del Vallès Oriental Vallès Oriental Avança, celebrat a la seu de la Unió Empresarial Intersectorial-Cercle d’Empresaris, ha reunit aquest matí als representants de les entitats fundacionals (Consell Comarcal, organitzacions sindicals i empresarials), els representants dels 11 ajuntaments que ja han formalitzat l’adhesió i la resta d’ajuntaments de la comarca.

El mes d’octubre de 2016 el Consell Comarcal, CCOO Vallès Oriental-Maresme i Osona, la UGT al Vallès Oriental, la Unió Empresarial Cercle d’Empresaris i PIMEC Vallès Oriental van signar el conveni per la creació de la Taula de desenvolupament econòmic i l’ocupació del Vallès Oriental – El Vallès Oriental Avança.

Un acord nascut amb la voluntat de ser la base sobre la qual coordinar, planificar i pactar les polítiques d’ocupació, assolint una major eficàcia de gestió i optimització de recursos, millorant la qualitat de l’ocupació i la competitivitat de l’economia al Vallès Oriental, i del que tots els representants de les entitats fundacionals han destacat que representa una oportunitat per fer coses importants i ajudar al creixement del territori.

Avui, en la sessió constitutiva del Plenari de la Taula, el president del Consell Comarcal i president de la Taula, David Ricart ha valorat aquest com l’espai per impulsar polítiques efectives i ha destacat com “la Taula genera un espai de concertació i treball conjunt ple d’oportunitats que s’ha d’aprofitar ”. David Ricart en les seves paraules s’ha adreçat als ajuntaments que ja s’han adherit com agents que ja creuen i aposten per l’espai generat i una nova forma de fer, i ha convidat a aquells que encara no en formen part a sumar-se i compartir els objectius de treball.

Avui, per tractar-se de la sessió constitutiva i tenint en compte que hi ha ajuntaments de la comarca que estan en procés d’adhesió a la Taula, la participació en el Plenari s’ha fet extensiva a tots els ajuntaments de la comarca, tot i que encara no hagin formalitzat l’adhesió.

El Vicepresident Primer de la Taula, Gonzalo Plata, Secretari General de CCOO Vallès Oriental Maresme ha expressat la satisfacció pel que representa el moment i ha estat l’encarregat d’explicar les línies de treball de la Taula, que són 5: Pacte industrial comarcal, la formació a la comarca, les infraestructures comarcals, la millora de l’ocupació i la diversificació econòmica. Unes línies de treball que segons Lalo Plata són la base per “fer d’aquest un territori imparable que avanci realment en la qualitat de vida i la feina de les persones que hi viuen”.

Per la seva part, el secretari comarcal de la UGT Vallès Oriental, Oscar Riu, s’ha referit “a la necessitat de trencar fronteres imaginàries que impedeixen avançar al territori” i recordant que la Taula farà propostes de treball ha reclamat que la Generalitat “acompanyi amb recursos les propostes del territori”.

Ha estat el Vicepresident segon de la Taula i Delegat territorial de PIMEC, Joan Carles Basi, l’encarregat, de facilitar els detalls del estudis i treballs que ja estan en procés d’elaboració i dels que properament es facilitaran resultats que permetran la concreció de propostes. En concret Joan Carles Basi ha informat que estan en procés d’elaboració l’estudi sobre L’estat de la formació professional al Vallès Oriental, la Diagnosi integral i mapeig dels polígons d’activitat econòmica i el procés de reflexió estratègica per al Vallès Oriental. El responsable de Pimec ha acabat insistint en l’oportunitat que representa la Taula en quan espai de concertació, i com a plasmació d’un nou model de treball i ha dit “és la primera ocasió en molt de temps que treballem plegats”.

A la trobada també ha participat el secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, senyor Josep Ginesta, que ha exposat les línies bàsiques del nou model de concertació territorial per a la creació d’ocupació de qualitat del Departament.

Sobre el model de concertació territorial el Secretari General ha informat als assistents que des del Departament “fomentem el concepte de la territorialització de les polítiques actives d’ocupació, el que significa que cada territori, com el Vallès Oriental, ha de definir les seves estratègies perquè la feina es crea al territori”.

Josep Ginesta també ha instat les entitats fundadores “a definir una estratègia territorial tendent a ser integral per aprofitar els 27 milions d’euros que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies aporta enguany a la comarca en polítiques actives d’ocupació i suport al treball”.

Els ajuntaments que ja han formalitzat l’adhesió a la Taula són: Campins, Cànoves i Samalús, Cardedeu, Figaró-Montmany; l’Ametlla del Vallès; les Franqueses del Vallès; Lliçà d’Amunt, Montmeló; Santa Maria de Palautordera, Vallromanes i Granollers.

Darrera actualització: 8.06.2017 | 11:35