Avís als usuaris de telefonia mòbil i Internet que viatgen a l'estranger (roaming o serveis de telefonia en itinerància)

Dijous, 15 de juny de 2017

Des d'avui, les trucades, els SMS i el consum de dades que feu des de qualsevol país de la Unió Europea (28 països) queden inclosos en la vostra tarifa nacional. Això vol dir que els consums es carregaran o es deduiran de la vostra tarifa habitual, com si fóssiu a casa.
Per tant, ja no hi ha diferències entre usar el telèfon mòbil en els viatges per la UE o en el país de residència habitual.


La normativa marca com a límit únic la “utilització raonable” dels serveis d’itinerància. Això vol dir que podeu gaudir de la itinerància a preus nacionals dins de la UE, sempre que useu més el mòbil en el vostre país que fora. Si l’operador detectés un consum de serveis mòbils més elevat a la UE que a casa, us podria aplicar recàrrecs (consulteu-ne les condicions amb el vostre operador).
Vigileu si us trobeu situats en una localitat fronterera
Si us trobeu a prop d'una zona fronterera amb un país de fora de la Unió Europea (per exemple, Andorra, el Marroc, etc.), cal que abans d'usar el mòbil comproveu que esteu connectats a un operador del país on esteu ubicats.
Si viatgeu per països de fora de la Unió Europea
En aquest cas no hi ha cap regulació vigent, per això, abans de viatjar, informeu-vos de les tarifes que cobra el vostre operador per fer o rebre trucades, per enviar o rebre missatges i per accedir a Internet des del país de destí.
Tanmateix, des de l’1 de juliol de 2012, si useu el telèfon des de fora de la UE, us han d’advertir mitjançant un missatge de text, un correu electrònic o una finestra emergent, quan l’import de les dades descarregades s’aproximi a 50€ (o al nivell que hagueu acordat). Per poder seguir utilitzant el servei de dades en itinerància, haureu de confirmar que esteu d’acord a superar aquest nivell.
Si viatgeu amb creuer
Atenció! Si voleu fer ús del mòbil des d'un creuer, aneu amb molt de compte, ja que, en alta mar, el preu que us cobrarà l'operador dependrà de la ubicació del vaixell. És a dir, si el telèfon es connecta a la xarxa d’un país de fora de la Unió Europea, us aplicaran les tarifes de les connexions via satèl·lit, que són molt elevades. Consulteu les tarifes amb el vostre operador abans de sortir de viatge!
Més informació:
Itinerància com a casa: Preguntes feqüents (en castellà)
• Tema de consum: Telefonia mòbil
• Roaming (Comissió Europea)
• Europa: països europeus

Darrera actualització: 15.06.2017 | 08:08