150 Persones participen en el programa "Promoure l'Ocupació a la Indústria Local al Vallès Oriental"

Dimecres, 12 de juliol de 2017

El projecte Promoure l’Ocupació a la Indústria Local al Vallès Oriental (OIL) és una iniciativa comarcal subvencionada per la Diputació de Barcelona, coordinada i cofinançada pel Consell Comarcal del Vallès Oriental i pels ajuntaments de Granollers, Sant Celoni, les Franqueses del Vallès, Parets del Vallès, la Garriga, Montornès del Vallès, Montmeló, Cardedeu, Canovelles, la Roca del Vallès , Llinars del Vallès, Santa Maria de Palautordera, Sant Fost de Campsentelles, Vilanova del Vallès, Martorelles, Caldes de Montbui, la Llagosta, Vallromanes i la Mancomunitat de la Vall del Tenes.
També hi són presents agents econòmics com l’Agrupació d’Industrials del Baix Vallès i la Cambra de Comerç.

Formar treballadors qualificats; po¬tenciar el sector industrial del metall com a motor de creixement de l’ac¬tivitat econòmica, i fomentar la col·laboració públicoprivada són els tres objectius principals del programa.

El programa OIL ofereix formació a persones en situació d’atur fomentant la col·laboració público-privada amb la finalitat d’enfortir la indústria local i generar llocs de treball de qualitat, oferint a les empreses una formació subvencionada a mida i ajudes econòmiques a la contractació.

Els cursos realitzats són: Introducció al sistema de gestió SAP, d’interpretació de plànols, de gestió de magatzem amb radiofreqüència i preparació de comandes, de conducció de carretons i pont grua, de SAP logística, de SAP finances, de prevenció de riscos laborals en treballs mecanitzats i en el sector del metall, de soldadura elèctrica, TIC i Mig- Mag i de mecanització en torn i fresa convencional i control numèric.

Els participants del programa, a més de la formació, tenen la possibilitat d’entrar a la borsa de treball del projecte per afavorir la seva inserció laboral.

Més d’ una seixantena de beneficiaris del projecte ja han trobat feina.

Amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats de contractació del sector s’han fet taules rodones amb empresaris per detectar quines són les necessitats de personal i així poder orientar la formació en aquest sentit.

Contractes al sector

Segons l’Observatori-Centre d’Estudis del Vallès Oriental, el subsector del metall al Va¬llès Oriental va generar 8.376 contractes, una xifra que su¬posa el 5,82% de la contrac¬tació total de la comarca l’any 2015. D’aquest total, només el 15,13% dels contractes del subsector (1.267 contractes) van ser indefinits.
D’entre les activitats que el componen, la reparació i instal· lació de maquinària i equips va ser la que la contractació inde¬finida va tenir el major pes dins la pròpia activitat.

Per a més informació

*Àrea de Desenvolupament local del Consell Comarcal del Vallès Oriental
938600702/938601071
poil@vallesoriental.cat
*Granollers mercat. Ajuntament de Granollers
938611390
feinagm@ajuntament.granollers.cat.
*Àrea de dinamització econòmica de l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès
93 844 30 40
montse.aliberch@lesfranqueses.cat
*Servei Local d’Ocupació de cadascun dels municipis participants.

 

Darrera actualització: 13.07.2017 | 18:49