Jornada Emprendre en SAD: promoure cooperatives en atenció a les persones

Divendres, 20 d’abril de 2018

Jornada Emprendre en SAD: promoure cooperatives en atenció a les persones

El Consell Comarcal va dur a terme, el 18 d’abril, a la Masia Can Ribas de Les Franqueses del Vallès una Jornada per presentar el projecte singular EMPRENDRE EN SAD (Servei d’Atenció Domiciliaria): promoure cooperatives en atenció a les persones.

Aquest projecte s’emmarca dins de l’ORDRE TSF/234/2017, de 13 d’octubre, per la qual s’aproven les bases que han de regir la convocatòria de subvencions a projectes singulars, la Xarxa d’Ateneus Cooperatius i projectes Aracoop, per al foment de l’economia social i del cooperativisme del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

El projecte vol seleccionar un grup de persones interessades en l’emprenedoria en el sector d’atenció a les persones per dotar-les dels recursos personals i professionals necessaris per a poder crear una cooperativa d’economia social que sigui viable.

Els motius que han impulsat aquest projecte són els següents: el progressiu envelliment de la població, a la comarca del Vallès Oriental es disposa de professionals formats en atenció a la dependència i en emprenedoria, així com també, d’oferta formativa en les noves tecnologies i el fet, què les empreses d’economia social suposen un percentatge molt baix a la comarca.

Els objectius del projecte són el foment de l’ocupació i l’emprenedoria en l’àmbit del Servei d’Atenció a les Persones, mitjançant la creació de cooperatives i/o societats laborals que suposin una millora en l’ocupabilitat dels i les professionals d’aquest sector, així com una millora en l’atenció directa a les persones en situació de dependència i les seves famílies; afavorir l’aparició de noves empreses d’economia social amb capacitat per a la innovació i el desenvolupament en el sector del servei d’atenció a domicili i potenciar la diversificació d’empreses que opten a les licitacions públiques del territori. El projecte preveu també, una part formativa, d’orientació, de coaching i de mentoring.

També va participar en aquesta presentació l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental.

Darrera actualització: 20.04.2018 | 09:18