8 de març, Dia Internacional de les Dones

Dimecres, 6 de març de 2019

Des del Consell Comarcal del Vallès Oriental volem commemorar el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, reforçant la lluita per la justícia, els drets de les dones i la igualtat efectiva entre dones i homes

Volem commemorar la jornada donant força a les declaracions institucionals i campanyes dutes a terme per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya.

La declaració institucional d’enguany de la Generalitat de Catalunya “Reivindiquem els feminismes. Som aquí. Som 8 de març” dóna reconeixement a la sororitat i als moviments feministes per aconseguir la igualtat efectiva de dones i homes. La campanya que duu a terme al voltant del 8 de març #SomAquí #Som8deMarç consta d’una imatge gràfica i un vídeo que es podrà veure en mitjans de comunicació entre els dies 4 i 8 de març.

L’Institut Català de les Dones posa a disposició de la ciutadania el dossier estadístic “Les dones a Catalunya 2019”, elaborat per l’Observatori de la Igualtat de Gènere amb els principals i més actuals indicadors sobre desigualtats de gènere en el món laboral, els mitjans de comunicació, la formació, la salut, la representació política, les TIC, l’esport i la cultura.

Tanmateix, l’Institut Català de les Dones se situa al costat de les reivindicacions del teixit associatiu de dones i el moviment feminista i recolza la iniciativa de la vaga convocada per aquest divendres 8 de març.

Per altra banda, la campanya institucional de la Diputació de Barcelona “Municipis feministes” persegueix l’objectiu de generar, des del món local, polítiques transformadores, feministes i interseccionals, mitjançant sinèrgies i estratègies compartides, defensat que el feminisme és necessari i central com a motor de canvi social que permet el ple exercici dels drets de les dones en tots els àmbits de la vida.

En aquest sentit, posa a disposició dels ajuntaments diversos materials i recursos per facilitar-los la tasca de difusió i proporcionar a la ciutadania elements de reflexió entorn d’aquestes qüestions.

Tanmateix, la Diputació de Barcelona dóna valor a les mobilitzacions feministes per aquesta diada.

Finalment, el manifest institucional de l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya expressa el seu suport a la defensa dels drets socials, polítics i econòmics de les dones, la reivindicació de la igualtat efectiva entre homes i dones i a la vaga feminista (laboral, de cures, de consum, educativa) convocada, defensant el dret de les dones a viure en pau i lliures de violències masclistes, sense exclusions ni racisme, i denunciant qualsevol tipus de violència i discriminació sexista, així com qualsevol agressió per motius d’orientació o identitat sexual, sent reptes que s’han d’assolir amb la col·laboració i complicitat de totes les institucions, dels agents socials i de les dones i els homes dels nostres pobles i ciutats.

Des del Consell Comarcal del Vallès Oriental volem manifestar el nostre suport i posar en valor totes les iniciatives i accions que es duen a terme des del món local en commemoració a aquesta diada.

Difonent i compartint podem prendre més força.

Darrera actualització: 8.03.2019 | 09:36