6a Jornada de la Taula de Salut Jove del Vallès Oriental

Divendres, 21 d’octubre de 2016

El dimecres 19 d’octubre es va dur a terme, a la Sala Bernat Martorell de Can Ramis (Sant Celoni), la jornada Hiperconsum de la sexualitat? Algunes reflexions a la qual van assistir més de cinquanta professionals que treballen amb joves, des de les àrees de Joventut o altres àmbits (Benestar Social, Educació, Salut...). La benvinguda va anar a càrrec de la regidora i alcaldessa accidental de Sant Celoni, Magalí Miracle i del president del Consell Comarcal David Ricart.

Va ser una jornada organitzada per la Taula de Jove de Salut Jove del Vallès Oriental, que forma part de l’Oficina Jove. Un any més s’ha dut a terme amb l’objectiu d’ajudar a potenciar la trobada i el treball en xarxa dels professionals que treballen amb les joves des de diferents àmbits, per parlar i intercanviar punts de vista respecte a les persones joves i la sexualitat, reflexionant sobre temes com les relacions sexistes, la sexualitat com a moneda de canvi o la imatge personal i el consumisme.

La ponència principal, a càrrec de la senyora Gemma Altell, psicòloga social, es va titular Adolescència, sexualitats i gènere: la il·lusió de la modernitat, i va servir per reflexionar al voltant d’aquests conceptes: com ho viuen els joves, si ens trobem avui dia davant d’un nou model d’entrada la sexualitat adulta, etc. Gemma Altell insistia en la necessitat de transformar el model de sexualitat actual (marcadament patriarcal i androcèntric) , on la dona es segueix considerant com a producte i on els mitjans de comunicació encara tenen molta feina pendent a fer. Les xarxes socials també suposen un reflex de comportaments diferenciats entre nois i noies. Aquestes, per la socialització de gènere rebuda estan més orientades a mostrar-se, relacionar-se també a través de les xarxes…: aprendre a rebre l’autoestima per influencia externa, quan en el cas dels nois l’autoestima és més intrínseca i no es busca tant l’aprovació o influència de l’entorn.

A la taula rodona van participar diversos professionals. En primer lloc va intervenir la senyora Dolors Guix, llevadora i coordinadora del PASSIR (Programa d’Acció , el funcionament de la Tarda Jove (servei adreçat directament als joves), les demandes que s’atenen, els usuaris atesos, etc. Seguidament, el senyor Gabriel J. Martin, també psicòleg, va aportar el seu punt de vista respecte al tema de la hipersexualitat des de l’òptica de la

Darrera actualització: 24.10.2016 | 11:18