Pàgina 2 de 6
 • Avanç Dades Atur Maig 2018 Vallès Oriental 5 de juny de 2018 El Vallès Oriental encadena 4 mesos consecutius de decreixement de l’atur

  Durant el passat mes de maig, el Vallès Oriental va registrar un total de 21.577 persones apuntades a les Oficines de Treball, 566 persones menys respecte el mes anterior. El decreixement intermensual és del 2,56%, per sota de la reducció del 3,35% registrada al conjunt de Catalunya. La taxa d’atur registral (segons el càlcul elaborat per l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal del Vallès Oriental) se situa en  l’11,21%.

 • Benvinguts a Pagès 2018 4 de juny de 2018 Al Vallès Oriental 10 explotacions agràries, 3 allotjaments, 11 restaurants i 5 activitats participen a la tercera edició de Benvinguts a Pagès

    Amb la tercera edició del Benvinguts a Pagès, el món rural català es prepara per viure de nou un cap de setmana de portes obertes en explotacions agràries i propostes originals en restaurants, allotjaments i activitats per rebre milers de visitants que podran descobrir la pagesia, el producte i la gastronomia de proximitat arreu de Catalunya. El cap de setmana  del 9 i 10 de juny podreu trobar  explotacions agrícoles que obriran les seves portes als visitants, allotjaments que faran ofertes especials, restaurants que oferiran el menú  Benvinguts a Pagès  i activitats complementàries. Arreu de Catalunya, les propostes arriben fins a prop de 900.

 • Presentació Contractes per ocupacions 2017 31 de maig de 2018 Els joves de la comarca comencen a diluir la masculinització i feminització de les ocupacions

  El col·lectiu femení jove destaca per l’augment en professions més tècniques que en les dones de més edat, com per exemple fisioterapeutes o tècniques i analistes de laboratori en química industrial.

 • Senderisme 31 de maig de 2018 El perfil del turista 2017 al Vallès Oriental

  Els turistes puntuen amb una nota de 8,2 punts la destinació del Vallès Oriental i la meitat repeteixen la seva estada a la comarca.

  El perfil resultant del turista al Vallès Oriental és d’un home (en un 64%), de 47 anys de mitjana, de nacionalitat espanyola (en un 56 %) que resideix a Barcelona ciutat (en un 11%). La segona nacionalitat amb més pes és la francesa, amb gairebé un 13%.

 • 29 de maig de 2018 Avís de Consum

  Tancament de la clínica dental iDental a Barcelona.

  Informació d'interès per a les persones consumidores que hagin contractat els serveis la clínica dental  iDental  de  Barcelona , tancada sense avís previ, i  hagin pagat la totalitat o una part de l'import del tractament  sense que l'hagin completat.

 • 28 de maig de 2018 Taller de Creació de producte cicloturístic

  El servei de Turisme del Consell Comarcal, amb el suport de Diputació de Barcelona i  Cambra de Comerç, ha organitzat un taller sobre Creació de producte cicloturístic, que tindrà lloc demà dimarts 29 de maig, amb horari de tarda, a la masia Can Ribas de les Franqueses del Vallès . Aquesta oferta formativa està adreçada a empreses i entitats del sector turístic, que estiguin interessades en aquesta línia.

 • Plenari 22 de maig de 2018 Plenari tècnic de professionals de joventut del Vallès Oriental

  El passat divendres 18 de maig es va celebrar al Xiulet, l’Espai Jove de Santa Maria de Palautordera, el primer plenari tècnic dels professionals de joventut de l’any 2018.

 • 2a sessióa l'Hotel Augusta 16 de maig de 2018 Nova edició del compromís BIOSPHERE

  Aquest mes han tingut lloc les dues sessions de formació de la nova edició del Compromís Biosphere, adreçades als agents del sector turístic que aquest 2018 s’afegeixen a aquest projecte.

 • Jornada “Reptes i elements crítics per al desenvolupament econòmic i per a l’ocupació al Vallès Oriental 10 de maig de 2018 Els agents públics i privats validen i debaten sobre els reptes i oportunitats que té la comarca en l’àmbit del desenvolupament local i l'ocupació

  Aquest matí s’ha celebrat la jornada “Reptes i elements crítics per al desenvolupament econòmic i per a l’ocupació al Vallès Oriental” a Can Ribas – Centre de Recursos Agraris de Les Franqueses del Vallès.

 • Avanç atur registrat Abril 2018 Vallès Oriental 7 de maig de 2018 El mes d’abril registra una reducció de l’atur de 445 persones

  Durant el passat mes d’abril, el Vallès Oriental va registrar un total de 22.143 persones apuntades a les Oficines de Treball, 445 persones menys respecte el mes anterior. El decreixement intermensual és de l’1,97%, per sota de la reducció del 3% registrada al conjunt de Catalunya. La taxa d’atur registral (segons el càlcul elaborat per l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal del Vallès Oriental) se situa en  l’11,47%.

 • Menció Infoparticipa 2017 4 de maig de 2018 El Consell Comarcal obté la menció Infoparticipa 2017

  El Consell Comarcal del Vallès Oriental ha estat guardonat amb la menció Infoparticipa 2017, atorgada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona, per les seves bones pràctiques en matèria de Transparència.

 • Avanç Contractació 1T2018 Vallès Oriental 3 de maig de 2018 Els primers mesos de 2018 es formalitzen més contractes indefinits i temporals que l’any anterior

  Avanç de Contractació registrada 1T 2018

  Durant el primer trimestre de 2018 es van formalitzar 40.066 contractes al Vallès Oriental, 2.204 més que l’últim trimestre de 2017. La variació interanual (respecte al primer trimestre de l’any anterior) també registra una evolució positiva: la contractació augmenta un 11,1% (+3.994 contractes més).

 • El Vallès Oriental present a la Festa Alícia't 2018 3 de maig de 2018 El Vallès Oriental va ser present a la festa Alícia’t

  Enguany es celebrava la sisena edició d’Alícia’t, una acció enfocada a promoure la gastronomia de les comarques de Barcelona.

  El cap de setmana del 28 i 29 d’abril, el Vallès Oriental va ser present a la Festa Alícia’t, que es va celebrar en un entorn tan singular com és el Món Sant Benet a Sant Fruitós de Bages.
   

 • El Vallès Oriental a la B-Travel 2018 3 de maig de 2018 TurismeVallès va ser present a la B-Travel 2018

  Un any més, amb la primavera ha arribat la fira B-Travel 2018, punt de trobada de l’oferta turística dirigida al públic de proximitat.

  TurismeVallès va ser present, sota la marca Costa Barcelona, a la Fira B-Travel. 

 • 27 d'abril de 2018 Avís Consum

  Els pilots de la companyia Vueling han convocat una vaga de 24 hores els dies 25 i 26 d’abril

  Recomanacions per les afectacions en vols de Vueling per la vaga de pilots.

 • Presentació del Centre SPOTT 24 d'abril de 2018 Presentació del Centre SPOTT – Centre d’atenció als menors amb drogodependències- al Vallès Oriental

  La Diputació de Barcelona ha descentralitzat el seu centre d’atenció a menors amb problemes d’addició i drogodependències i, en coordinació amb l’Ajuntament de Mollet del Vallès i el Consell Comarcal del Vallès Oriental, també oferirà el seus serveis d’assessorament, suport i tractament des de Mollet del Vallès on es podran  adreçar joves de qualsevol municipi de la comarca. L’objectiu principal d’aquest centre és treballar per reduir o pal·liar les addicions, així com també a les pantalles, una de les addicions actualment en alça.

 • Emprendre en SAD 20 d'abril de 2018 Jornada Emprendre en SAD: promoure cooperatives en atenció a les persones

  Jornada Emprendre en SAD: promoure cooperatives en atenció a les persones

 • Nota Informativa Estadística d'ensenyament, escolarització i èxit escolar 2016-2017 19 d'abril de 2018 La reducció d'alumnat d'Educació Infantil i Primària provoca una moderada caiguda de les matriculacions durant el curs 2016-2017

  Durant el curs 2016-2017 es van registrar 74.728 matrícules al Vallès Oriental. Aquesta xifra suposa una reducció total de 144 alumnes respecte al curs passat a causa de la disminució de matriculacions en l’Educació Infantil, Primària i Especial. Pel que fa a l’èxit escolar, l’alumnat de la comarca presenta unes taxes d’èxit superior a la mitjana catalana en tots els nivells d’Educació Secundària Obligatòria, i el col·lectiu femení destaca per una taxa d’èxit superior al masculí.

 • Inauguració de l'Obrador de Tagamanent 18 d'abril de 2018 Inauguració de l’Obrador de Tagamanent dimarts 16 d’abril

  A l’acte inaugural van intervenir l’Ignasi Martínez, Alcalde de Tagamanent, David Ricart President del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Mª Angels Puerta, productora de Tapenade a l’obrador, Marina i Núria productores de càterings vegans elaborats a l’obrador i en Pep Salsetes reconegut gastrònom.

  L'Obrador de Tagamanent és el primer espai públic de titularitat municipal creat a Catalunya per facilitar la producció de petits elaboradors amb totes les garanties sanitàries.

 • Alimentaria 2018 18 d'abril de 2018 Fira Alimentària 2018 : Presentació de l’Obrador de Tagamanent i presència de 7 productors de la Xarxa Productes de la Terra

  Aquest any  la Fira Alimentària 2018, ha comptat amb la presència de  productors artesans que participen dins l’estand que de la Xarxa Productes de la Terra  i El Parc a Taula del 16 al 19 d’abril i amb la presentació a l'espai Catalonia Food & Gastronomy HUB de la Xarxa Productes de la Terra, el Parc a Taula de la Diputació de Barcelona i de l'Obrador de Tagamanent, amb degustació d'alguns dels productes que ja s'elaboren a l'obrador.

 • Escola del Treball Digne per a tots i totes 16 d'abril de 2018 Seguiment d’un projecte de Cooperació al Marroc. Escola del Treball Digne per a tots i totes

  El Consell Comarcal del Vallès Oriental ha participat en la trobada d’avaluació del Programa de formació “Treball decent per a tots i totes. Marroc 2016-2019 (Fase II 2017-2018)” en el marc del projecte que desenvolupa la Fundació Sindicalistes Solidaris de la UGT de Catalunya. Aquesta trobada s’ha dut a terme als municipis de Tetuan  i Tànger (Marroc) entre els dies 12 i 15 d’abril.

 • prestacions per desocupació Vallès Oriental desembre 2017 13 d'abril de 2018 El 45,1% dels aturats no percep cap tipus de prestació per desocupació

  El passat mes de desembre, al Vallès Oriental el 45,1% de les persones en situació d’atur no rebien cap tipus de prestació. Respecte al mateix període de 2016, significa un augment poc significant d’un 0,1 punt percentual.

 • presentació Taula Territorial del -Vallès Oriental 5 d'abril de 2018 El Consell Comarcal estableix col·laboració estable amb l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental

  Des d’aquest mes de gener el Consell Comarcal acull l’equip tècnic de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental. Es tracta d’un espai de referència en el territori per fomentar l’economia social, solidària i cooperativa, en el marc del programa Aracoop (programa marc de cooperació público-privada, promogut pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat).
   

 • Avanç Atur Vallès Oriental març 2018 4 d'abril de 2018 Durant el mes de març l’atur registra un moderat descens del 0,08%

  Durant el passat mes de març, el Vallès Oriental va registrar un total de 22.588 persones apuntades a les Oficines de Treball, 18 persones menys respecte el mes anterior. El decreixement intermensual és molt moderat del 0,08%, lluny de la reducció de l’1,6% registrada al conjunt de Catalunya. La taxa d’atur registral provisional (segons el càlcul elaborat per l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal del Vallès Oriental) se situa en un 11,85%.

 • 4 d'abril de 2018 Moció de rebuig a la decisió de mantenir en presó preventiva Joaquim Forn, Oriol Junqueras, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez

  El Ple del Consell comarcal ha aprovat una moció presentada pel grup comarcal d’ERC que demana expressa el seu a la decisió de mantenir en presó preventiva a càrrecs electes i representants de dues de les entitats més importants de Catalunya que sempre han actuat de manera pacífica i considera que l’aplicació d’una mesura cautelar com la presó preventiva, adoptada pel tribunal Suprem, dificulta la normalització de la situació política a Catalunya. Així mateix la moció expressa la seva solidaritat a les famílies de les persones empresonades i es compromet a rebre-les i a posar-se a la seva disposició per tal d’abastir-les del suport emocional i psicològic que necessitin.

Pàgina 2 de 6
Darrera actualització: 11.06.2013 | 12:49
Darrera actualització: 11.06.2013 | 12:49