Pàgina 2 de 6
 • Avanç atur registrat Abril 2018 Vallès Oriental 7 de maig de 2018 El mes d’abril registra una reducció de l’atur de 445 persones

  Durant el passat mes d’abril, el Vallès Oriental va registrar un total de 22.143 persones apuntades a les Oficines de Treball, 445 persones menys respecte el mes anterior. El decreixement intermensual és de l’1,97%, per sota de la reducció del 3% registrada al conjunt de Catalunya. La taxa d’atur registral (segons el càlcul elaborat per l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal del Vallès Oriental) se situa en  l’11,47%.

 • Menció Infoparticipa 2017 4 de maig de 2018 El Consell Comarcal obté la menció Infoparticipa 2017

  El Consell Comarcal del Vallès Oriental ha estat guardonat amb la menció Infoparticipa 2017, atorgada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona, per les seves bones pràctiques en matèria de Transparència.

 • Avanç Contractació 1T2018 Vallès Oriental 3 de maig de 2018 Els primers mesos de 2018 es formalitzen més contractes indefinits i temporals que l’any anterior

  Avanç de Contractació registrada 1T 2018

  Durant el primer trimestre de 2018 es van formalitzar 40.066 contractes al Vallès Oriental, 2.204 més que l’últim trimestre de 2017. La variació interanual (respecte al primer trimestre de l’any anterior) també registra una evolució positiva: la contractació augmenta un 11,1% (+3.994 contractes més).

 • El Vallès Oriental present a la Festa Alícia't 2018 3 de maig de 2018 El Vallès Oriental va ser present a la festa Alícia’t

  Enguany es celebrava la sisena edició d’Alícia’t, una acció enfocada a promoure la gastronomia de les comarques de Barcelona.

  El cap de setmana del 28 i 29 d’abril, el Vallès Oriental va ser present a la Festa Alícia’t, que es va celebrar en un entorn tan singular com és el Món Sant Benet a Sant Fruitós de Bages.
   

 • El Vallès Oriental a la B-Travel 2018 3 de maig de 2018 TurismeVallès va ser present a la B-Travel 2018

  Un any més, amb la primavera ha arribat la fira B-Travel 2018, punt de trobada de l’oferta turística dirigida al públic de proximitat.

  TurismeVallès va ser present, sota la marca Costa Barcelona, a la Fira B-Travel. 

 • 27 d'abril de 2018 Avís Consum

  Els pilots de la companyia Vueling han convocat una vaga de 24 hores els dies 25 i 26 d’abril

  Recomanacions per les afectacions en vols de Vueling per la vaga de pilots.

 • Presentació del Centre SPOTT 24 d'abril de 2018 Presentació del Centre SPOTT – Centre d’atenció als menors amb drogodependències- al Vallès Oriental

  La Diputació de Barcelona ha descentralitzat el seu centre d’atenció a menors amb problemes d’addició i drogodependències i, en coordinació amb l’Ajuntament de Mollet del Vallès i el Consell Comarcal del Vallès Oriental, també oferirà el seus serveis d’assessorament, suport i tractament des de Mollet del Vallès on es podran  adreçar joves de qualsevol municipi de la comarca. L’objectiu principal d’aquest centre és treballar per reduir o pal·liar les addicions, així com també a les pantalles, una de les addicions actualment en alça.

 • Emprendre en SAD 20 d'abril de 2018 Jornada Emprendre en SAD: promoure cooperatives en atenció a les persones

  Jornada Emprendre en SAD: promoure cooperatives en atenció a les persones

 • Nota Informativa Estadística d'ensenyament, escolarització i èxit escolar 2016-2017 19 d'abril de 2018 La reducció d'alumnat d'Educació Infantil i Primària provoca una moderada caiguda de les matriculacions durant el curs 2016-2017

  Durant el curs 2016-2017 es van registrar 74.728 matrícules al Vallès Oriental. Aquesta xifra suposa una reducció total de 144 alumnes respecte al curs passat a causa de la disminució de matriculacions en l’Educació Infantil, Primària i Especial. Pel que fa a l’èxit escolar, l’alumnat de la comarca presenta unes taxes d’èxit superior a la mitjana catalana en tots els nivells d’Educació Secundària Obligatòria, i el col·lectiu femení destaca per una taxa d’èxit superior al masculí.

 • Inauguració de l'Obrador de Tagamanent 18 d'abril de 2018 Inauguració de l’Obrador de Tagamanent dimarts 16 d’abril

  A l’acte inaugural van intervenir l’Ignasi Martínez, Alcalde de Tagamanent, David Ricart President del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Mª Angels Puerta, productora de Tapenade a l’obrador, Marina i Núria productores de càterings vegans elaborats a l’obrador i en Pep Salsetes reconegut gastrònom.

  L'Obrador de Tagamanent és el primer espai públic de titularitat municipal creat a Catalunya per facilitar la producció de petits elaboradors amb totes les garanties sanitàries.

 • Alimentaria 2018 18 d'abril de 2018 Fira Alimentària 2018 : Presentació de l’Obrador de Tagamanent i presència de 7 productors de la Xarxa Productes de la Terra

  Aquest any  la Fira Alimentària 2018, ha comptat amb la presència de  productors artesans que participen dins l’estand que de la Xarxa Productes de la Terra  i El Parc a Taula del 16 al 19 d’abril i amb la presentació a l'espai Catalonia Food & Gastronomy HUB de la Xarxa Productes de la Terra, el Parc a Taula de la Diputació de Barcelona i de l'Obrador de Tagamanent, amb degustació d'alguns dels productes que ja s'elaboren a l'obrador.

 • Escola del Treball Digne per a tots i totes 16 d'abril de 2018 Seguiment d’un projecte de Cooperació al Marroc. Escola del Treball Digne per a tots i totes

  El Consell Comarcal del Vallès Oriental ha participat en la trobada d’avaluació del Programa de formació “Treball decent per a tots i totes. Marroc 2016-2019 (Fase II 2017-2018)” en el marc del projecte que desenvolupa la Fundació Sindicalistes Solidaris de la UGT de Catalunya. Aquesta trobada s’ha dut a terme als municipis de Tetuan  i Tànger (Marroc) entre els dies 12 i 15 d’abril.

 • prestacions per desocupació Vallès Oriental desembre 2017 13 d'abril de 2018 El 45,1% dels aturats no percep cap tipus de prestació per desocupació

  El passat mes de desembre, al Vallès Oriental el 45,1% de les persones en situació d’atur no rebien cap tipus de prestació. Respecte al mateix període de 2016, significa un augment poc significant d’un 0,1 punt percentual.

 • presentació Taula Territorial del -Vallès Oriental 5 d'abril de 2018 El Consell Comarcal estableix col·laboració estable amb l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental

  Des d’aquest mes de gener el Consell Comarcal acull l’equip tècnic de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental. Es tracta d’un espai de referència en el territori per fomentar l’economia social, solidària i cooperativa, en el marc del programa Aracoop (programa marc de cooperació público-privada, promogut pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat).
   

 • Avanç Atur Vallès Oriental març 2018 4 d'abril de 2018 Durant el mes de març l’atur registra un moderat descens del 0,08%

  Durant el passat mes de març, el Vallès Oriental va registrar un total de 22.588 persones apuntades a les Oficines de Treball, 18 persones menys respecte el mes anterior. El decreixement intermensual és molt moderat del 0,08%, lluny de la reducció de l’1,6% registrada al conjunt de Catalunya. La taxa d’atur registral provisional (segons el càlcul elaborat per l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal del Vallès Oriental) se situa en un 11,85%.

 • 4 d'abril de 2018 Moció de rebuig a la decisió de mantenir en presó preventiva Joaquim Forn, Oriol Junqueras, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez

  El Ple del Consell comarcal ha aprovat una moció presentada pel grup comarcal d’ERC que demana expressa el seu a la decisió de mantenir en presó preventiva a càrrecs electes i representants de dues de les entitats més importants de Catalunya que sempre han actuat de manera pacífica i considera que l’aplicació d’una mesura cautelar com la presó preventiva, adoptada pel tribunal Suprem, dificulta la normalització de la situació política a Catalunya. Així mateix la moció expressa la seva solidaritat a les famílies de les persones empresonades i es compromet a rebre-les i a posar-se a la seva disposició per tal d’abastir-les del suport emocional i psicològic que necessitin.

 • 4 d'abril de 2018 El Ple del Consell Comarcal aprova mocions reclamant el deute pendent de l’escoles bressol i en contra de la pujada de les tarifes municipal de l’aigua

  El Ple del Consell Comarcal del dimecres 21 de març aprova dues mocions en relació amb el deute pendent de les escoles bressol. La primera a proposta del PSC-CP i aprovada per unanimitat acorda instar al Govern de la Generalitat de Catalunya que doni compliment a la sentència del TSJC per la qual li obliga a pagar les subvencions de tres cursos als 36 ajuntaments que van presentar una reclamació pel deute contret i pendent d’abonar per la gestió del servei de les escoles bressol del municipi així com  el deute contret i pendent d’abonar per la gestió del servei d’aquelles escoles bressols municipals de la comarca, que tot i no plantejar amb anterioritat cap recurs directe si que hi ha pendent un deute.

 • 4 d'abril de 2018 Moció a proposta del Consell Consultiu de la Gent Gran

  A proposta del Consell Consultiu de la Gent Gran el Ple també va aprovar una moció que sol·licita al conjunt de formacions polítiques i els agents socials que, en les deliberacions del Pacte de Toledo i en el posterior desenvolupament normatiu, es tinguin en compte les seves reivindicacions i en concret s’efectuen reunions urgents per estudiar mecanisme a aplicar perquè de forma permanent es garanteixi la suficiència financera del Sistema de Seguretat Social i també  per superar l’efecte negatiu en els actuals i futurs pensionistes que té i tindrà l'aplicació de la Llei 23/2013, de 23 de desembre, reguladora del Factor de Sostenibilitat i de l'Índex de Revalorització del Sistema de Pensions de la Seguretat Social.

 • Grup de discussió d'experts diagnosi estratègica Vallès Oriental 29 de març de 2018 El grup de discussió d'experts de la diagnosi estratègica identifica els punts més crítics per al desenvolupament econòmic local i l'ocupació del Vallès Oriental

  Una dotzena d’institucions van participar dijous passat en la Comissió d’experts a la Masia Can Ribas a Corró d’Avall (Les Franqueses del Vallès). Al llarg de les gairebé dues hores de durada de la reunió de treball es varen identificar els principals reptes i oportunitats de la comarca. Van assistir experts de diversos camps i responsables de la definició de les estratègies de desenvolupament local de les comarques veïnes i entorn metropolità. La sessió tenia un triple objectiu: comentar i debatre sobre els aspectes més destacats de la diagnosi, identificar els punts més crítics per al desenvolupament de l’activitat econòmica i l’ocupació a la comarca i  aportar altres elements clau que no hagin aparegut fins al moment, alguns d’ells relacionats amb les dinàmiques metropolitanes, les complementarietats amb els territoris més propers i les megatendències pel que fa als canvis en els processos productius, en la demanda de serveis i en la gestió i governança dels territoris.

   

 • Evolució de la població estrangera 2017 al Vallès Oriental i Catalunya. 28 de març de 2018 La reducció de la població estrangera a la comarca s’oposa a l’evolució positiva registrada a Catalunya

  La població estrangera resident al Vallès Oriental és de 32.984 persones a 1 de gener del 2017, xifra que representa el 8,2% de la població de la comarca, percentatge inferior al de Catalunya (13,8%) i al de l’àmbit metropolità (13,1%). El nombre d’estrangers s’ha reduït un 3,27% a la comarca, en concret, durant 2017 resideixen 1.114 estrangers menys. En l’àmbit metropolità i en el conjunt de Catalunya s’experimenta una evolució positiva (1,76% i 3,65%, respectivament).

 • Imatge de la presentació de l'acord entre el Consell Comarcal i l'Ajt. de Granollers 23 de març de 2018 El Consell Comarcal s’ubicarà a l’edifici dels antics jutjats, cedit per l’Ajuntament de Granollers

  L’Ajuntament de Granollers cedeix gratuïtament al Consell Comarcal l’edifici dels antics jutjats de Granollers per ubicar la seu de la Institució que s’obliga a la rehabilitació íntegra de l’edifici

 • Un moment de la sessió al Congrés Govern Digital 23 de març de 2018 El Consell Comarcal presenta diferents experiències en matèria de transformació digital en el congrés Govern Digital

  Dijous 22 de març part de l’equip que lidera els processos de transformació de millora i estratègia corporativa del Consell Comarcal van participar en el Congrés Govern Digital 2018 presentant algunes de les experiències desenvolupades a la Institució.

 • 22 de març de 2018 CONVOCATÒRIA ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ

  Dijous 22 de març a les 16 hores, davant de l’edifici dels antics Jutjats de Granollers, tindrà lloc la roda de premsa de presentació de l’acord de col·laboració entre l’Ajuntament de Granollers i el Consell Comarcal per la ubicació de les dependències del Consell Comarcal.

  Intervindran l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral i el president del Consell Comarcal David Ricart .

 • Sessió de Networking a l’Aula d’Entorn Rural Can Turró 19 de març de 2018 Sessió de Networking a l’Aula d’Entorn Rural Can Turró

  El passat dia 14 de març, es va dur a terme una sessió de Networking a l’Aula d’Entorn Rural Can Turró, ubicada a Santa Maria de Palautordera, com a continuació pràctica de les sessions formatives que el servei de Turisme Vallès ha anat promovent sobre Creació i comercialització de producte turístic i que anaven adreçades als establiments i entitats del sector.

 • Biosphere 15 de març de 2018 27 empreses i entitats del sector turístic al Vallès Oriental compromeses amb la sostenibilitat

  27 empreses i entitats del Vallès Oriental han obtingut el distintiu del Compromís amb la sostenibilitat Biosphere , en un acte provincial on s’han distingit un total de 242 establiments.

Pàgina 2 de 6
Darrera actualització: 11.06.2013 | 12:49
Darrera actualització: 11.06.2013 | 12:49