|
 

Noticies

Filtrar resultats

 • 20 de desembre de 2016 Sessió informativa sobre el nou Decret del Lleure

  La sessió es durà a terme el dimarts, 24 de gener, a les 18:00h a la Sala de Plens del Consell Comarcal del Vallès Oriental

 • 19 de desembre de 2016 Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora a Teià TurismeVallès participa a la Jornada Enoturisme DO Alella

  TurismeVallès va ser present, el passat divendres dia 16 de desembre, a la Jornada Enoturisme DO Alella al Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora a Teià. Durant la trobada, els participants van poder conèixer l’espai, van parlar sobre les accions dutes a terme durant l’any 2016 i van finalitzar amb un tast de torrons amb maridatge de vins DO Alella.

 • 16 de desembre de 2016 Dades Estadístiques de Mobilitat Obligada per raó d'estudis 2015 El 22% dels alumnes d'estudis no universitaris es desplacen fora del seu municipi per estudiar

  Durant l’any 2015 a la comarca del Vallès Oriental es van comptabilitzar un total de 68.588 escolars (alumnes matriculats en ensenyaments no universitaris) que resideixen i estudien a la comarca. El 78% d’aquests alumnes vallesans estudien en el mateix municipi on resideixen (57.035 alumnes); la resta d’alumnes, el 16%, es desplacen per estudiar en algun altre dels municipis de la comarca (11.553 alumnes). El 6% restant es desplaça fora del Vallès Oriental per estudiar.

 • 15 de desembre de 2016 Fòrum CETS Es celebra el Fòrum permanent de la Carta Europea de Turisme Sostenible al Montseny

  El Servei de Turisme del Consell Comarcal va participar el dimecres 14 de desembre a la 17a sessió del Fòrum Permanent de la CETS del Montseny que es va celebrar al local social de Cànoves i Samalús i a on es van reunir agents públics i privats del territori, relacionats amb el sector del turisme.  La Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) és un reconeixement d'abast europeu, gestionat per la Federació Europarc. L’objectiu de la Carta és garantir un ús turístic del parc compatible amb la conservació del territori, minimitzant els impactes negatius i contribuint al desenvolupament econòmic local. 

  El Parc Natural del Montseny està acreditat amb la CETS des de l'any 2011 i té una estratègia turística sostenible elaborada i consensuada amb els agents implicats de la zona (empreses, ajuntaments i consells comarcals).

 • 2 de desembre de 2016 Evolució atur registrat Vallès Oriental El mes de novembre registra un nou increment de l'atur registrat (+0,57%)

  Durant el passat mes de novembre el Vallès Oriental va registrar un total de 26.268 persones desocupades apuntades a les Oficines de Treball, 149 persones més respecte al mes d’octubre. L’increment intermensual és moderat (+0,57%). La taxa d’atur registrada (segons el càlcul elaborat per l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal del Vallès Oriental) se situa en un 14,06%.

 • 1 de desembre de 2016 Butlletí 240 Contractació Registrada 3T 2016 Les contractacions de menys d'un mes representen 3 de cada 10 nous contractes

  Butlletí 240 de Contractació 3T 2016

  En aquest butlletí us presentem el resum de dades de contractació registrada durant els mesos de juliol, agost i setembre comparant-les amb el mateix període de l’any anterior. Durant el tercer trimestre de l’any 2016 s’han formalitzat 38.454 contractes, 5.030 més que els registrats durant el tercer trimestre del 2015 (+15,05%); és la contractació registrada més alta des de l’inici de la crisi.

 • 22 de novembre de 2016 Rebuda de la delegació de GOA Una delegació de GOA visita el Vallès Oriental

  El passat dimarts dia 15 de novembre, una delegació del govern de Goa, Índia, va visitar el Vallès Oriental dins del marc d’un viatge de prospecció a Catalunya per conèixer bones pràctiques en turisme.

 • 18 de novembre de 2016 Programa garantia juvenil El Consell Comarcal incorpora nou joves en pràctiques en el marc del programa de Garantia Juvenil

  Els nou joves, tots amb títol universitari o de formació professional, treballen a jornada completa des d’aquesta setmana i durant un període de 6 mesos en alguna de les àrees del Consell Comarcal.

 • 18 de novembre de 2016 Diguem Prou a la violència masclista Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

  Amb motiu de la celebració el 25 de novembre del Dia Internacional per a l’eliminació de la Violència contra la Dona, el Consell Comarcal del Vallès Oriental volem expressar, un cop més, el nostre rebuig a la violència masclista, donant el nostre suport al manifest elaborat per la Generalitat de Catalunya, les diputacions provincials, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis, que enguany fa èmfasi en lluitar i prevenir les violències sexuals, com a màxima expressió de la dominació patriarcal envers les dones.

 • 15 de novembre de 2016 Pren-te el pols Campanya Pren-te el Pols

  El Departament de Salut, la Fundació ICTUS i el Consell de Col•legis Farmacèutics de Catalunya impulsen el projecte “ Pren-te el pols ”, un programa de detecció de les arítmies per prevenir l’ictus .

 • 15 de novembre de 2016 Consells i recomanacions per aprendre a identificar els bolets i evitar les intoxicacions

  Catalunya gaudeix d'una coneguda tradició boletaire. En arribar les pluges de la tardor, un gran nombre de persones es desplacen als boscos amb l'afany de passar una estona d'esbarjo i omplir de bolets els cistells. Però cal vigilar: algunes espècies són tòxiques i molt perilloses. El desconeixement i la confusió amb espècies comestibles d'aspecte semblant fan que es produeixin intoxicacions, algunes fins i tot mortals. El criteri bàsic per evitar-les és consumir únicament aquells bolets que se saben identificar sense cap mena de dubte.

 • 4 de novembre de 2016 Avanç Atur Registrat Octubre 2016 Vallès Oriental El mes d'octubre registra un increment molt moderat de l'atur (+0,40%)

  Durant el passat mes d’octubre el Vallès Oriental va registrar un total de 26.119 persones desocupades apuntades a les Oficines de Treball, 103 persones més respecte al mes de setembre. L’increment intermensual és molt moderat (+0,40%). La taxa d’atur registrada (segons el càlcul elaborat per l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal del Vallès Oriental) se situa en un 13,99%.

 • 2 de novembre de 2016 Delegació de l'Agencia Regional de Desenvolupament de Sédhiou Trobada amb la Delegació de l'Agencia Regional de Desenvolupament de Sédhiou, Senegal

  El passat 28 d’octubre el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal del Vallès Oriental, entre d’altres agents, van dur a terme una reunió amb la Delegació de l’Agència Regional de Desenvolupament (ARD) de Sédhiou de la zona de la Casamance de Senegal per tal de tenir un coneixement mutu i d’intercanvi amb la delegació senegalesa.

 • 28 d'octubre de 2016 Producte del Valles S'obre el període d'inscripció a les II Jornades Gastronòmiques de llegums del Vallès que es faran de l'1 de desembre de 2016 al 31 de març de 2017

  Fins el 20 de novembre de 2016 està obert el període d’inscripció

  El Consell Comarcal del Vallès Oriental, en col·laboració amb l’Associació Gastronòmica CuinaVO, el Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental, Convívium Slow Food del Vallès Oriental i l’Associació Llavors Orientals, organitza les “II Jornades Gastronòmica de llegums del Vallès” de l'1 de desembre al 31de març de 2017. Les Jornades s’organitzen en el marc del projecte Xarxa Productes de la Terra i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

 • 28 d'octubre de 2016 Metodologia eminentment pràctica i activa dels alumnes. 15 Treballadors en situació d'atur del Vallès Oriental rebran 170 hores de formació especialitzada en el sector del metall

  Dilluns 24 d’octubre s’ha iniciat el curs de FABRICACIÓ MECÀNICA I CONTROL NUMÈRIC, en el marc del programa “Promoure l’Ocupació a la Industria Local al Vallès Oriental” (POIL), subvencionat per la Diputació de Barcelona i que impulsen el Consell Comarcal, 18 ajuntaments del Vallès Oriental- Granollers, les Franqueses del Vallès, Santa Maria de Palautordera, Montornès del Vallès, Montmeló, Vilanova del Vallès, Cardedeu, Canovelles, la Llagosta, Caldes de Montbui, Sant Celoni, Sant Fost de Campsentelles, Martorelles, Vallromanes, Llinars del Vallès, la Roca del Vallès, Parets del Vallès i la Garriga-, la Mancomunitat de la Vall del Tenes i l’Agrupació d’Industrials del Baix Vallès.
  Aquest curs, amb una durada total de 170 hores, l’imparteix ASCAMM-EURECAT Centre tecnològic de Catalunya a les instal•lacions que té aquesta entitat a Sabadell i Cerdanyola, fins el proper 16 de desembre.

  S’ha dissenyat tenint en compte la demanda manifestada per les empreses del sector metal•lúrgic i amb l’objectiu de proporcionar als 15 alumnes participants les competències per ser més competitius a nivell laboral dins del sector del metall i millorar així la seva ocupabilitat.
  El temari del curs treballa diferents continguts com: interpretació de plànols, preparació de màquines convencionals, tecnologia del mecanitzat, preparació de màquines convencionals, equips i eines i principalment, l’elaboració de programes de control numèric per a la fabricació de peces per abrasió i per arrencament de ferritja.

 • 27 d'octubre de 2016 Avanç de Contractació Vallès Oriental 3T2016 Es formalitzen un 15% més de contractes respecte a l'any anterior.

  Avanç de Contractació registrada 3T 2016
  Durant el tercer trimestre del 2016 al Vallès Oriental es van formalitzar 38.454 contractes, 5.030 més que durant el 3r trimestre del 2015 (+15%). La contractació temporal representa el 89,4% del total de les contractacions durant aquest trimestre, 34.390 contractes en total. Respecte al trimestre anterior, la contractació formalitzada ha crescut en un 4,9% amb un total de 1.830 contractes més.

 • 21 d'octubre de 2016 6a jornada Salut 6a Jornada de la Taula de Salut Jove del Vallès Oriental

  El dimecres 19 d’octubre es va dur a terme, a la Sala Bernat Martorell de Can Ramis (Sant Celoni), la jornada Hiperconsum de la sexualitat? Algunes reflexions a la qual van assistir més de cinquanta professionals que treballen amb joves, des de les àrees de Joventut o altres àmbits (Benestar Social, Educació, Salut...). La benvinguda va anar a càrrec de la regidora i alcaldessa accidental de Sant Celoni, Magalí Miracle i del president del Consell Comarcal David Ricart.

 • 18 d'octubre de 2016 Trobada de la Taula de Salut Jove per tractar sobre "Hiperconsum de la sexualitat? "

  Aquest dimecres 19 d'octubre, a partir de les 9:15 hores es reunirà a Sant Celoni, a la Sala Bernat Martorell (carrer St. Josep, 101) la Taula de Salut Jove del Vallès Oriental.

 • 14 d'octubre de 2016 Plenari polític joventut Oct_16 Plenari polític de Joventut

  El divendres 7 d’octubre es va celebrar a la Sala de Plens del Consell Comarcal la trobada anual de regidors i regidores de joventut de la comarca, a la qual va assistir la Directora General de Joventut, la senyora Marta Vilalta i Torres. El President del Consell Comarcal, senyor David Ricart i Miró i el conseller comarcal de Joventut, el senyor Marc Uriach i Cortinas, van presidir la reunió

 • 13 d'octubre de 2016 Taula Vallès Avança En marxa la Taula de desenvolupament econòmic i l'ocupació del Vallès Oriental - El Vallès Oriental Avança

  El dilluns 10 va tenir lloc al Consell Comarcal la signatura del conveni per la creació de la Taula de desenvolupament econòmic i l’ocupació del Vallès Oriental – El Vallès Oriental Avança . Vam signar l’acord de creació de la taula el president del Consell Comarcal David Ricart , Lalo Plata , Secretari General CCOO Vallès Oriental-Maresme i Osona; Oscar Riu , Secretari Comarcal UGT al Vallès Oriental; Joaquim Colom , Director General Unió Empresarial Cercle d’Empresaris i Vicenç Paituví , president PIMEC Vallès Oriental.

 • 13 d'octubre de 2016 El Consell Comarcal passa a ser soci de la Fundació Factor Humà

  La Fundació Factor Humà és una fundació privada sense ànim de lucre integrada per entitats públiques i privades que té per objectiu millorar la gestió de les persones a les organitzacions.

 • 11 d'octubre de 2016 El Consell Comarcal cerca joves amb estudis universitaris o de formació professional de grau mig o superior per fer contractes en pràctiques

  Els joves han de tenir estudis mínims de cicle de grau mig de gestió administrativa o de grau en: ciències polítiques, sociologia, informàtica, enginyeria informàtica, treball social, educació social, turisme, economia, estadística, geografia, sociologia, ciències ambientals, enginyeria industrial o equivalent en gestió energètica.

 • 10 d'octubre de 2016 El programa "Fem Ocupació per a Joves" del Consell Comarcal del Vallès Oriental aconsegueix inserir 26 joves, la qual cosa representa un 87% de l'objectiu marcat.

  El Consell Comarcal del Vallès Oriental està desenvolupant des de principis d’any el programa Fem Ocupació per Joves, destinat a inserir i formar persones d’entre 18 i 29 anys.

 • 7 d'octubre de 2016 Signatura de la Taula de desenvolupament econòmic i l'ocupació del Vallès Oriental - El Vallès Oriental Avança

  Dilluns 10 d’octubre a les 13 hores a la sala de plens del Consell Comarcal tindrà lloc l’acte de signatura del conveni per la creació de la Taula de desenvolupament econòmic i l’ocupació del Vallès Oriental – El Vallès Oriental Avança

 • 6 d'octubre de 2016 Avanç Atur Registrat Vallès Oriental Setembre 2016 L'atur registrat a la comarca es redueix de manera molt moderada (-0,05%)

  Durant el passat mes de setembre el Vallès Oriental va registrar un total de 26.016 persones desocupades apuntades a les Oficines de Treball, 14 persones menys respecte al mes d’agost. La reducció intermensual és molt moderada (-0,05%). La taxa d’atur registrada provisional (segons el càlcul elaborat per l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal del Vallès Oriental) se situa en un 13,88%.

Last update 02.08.2017 | 12:51

RSS Noticies

  You can also keep abreast of what goes through our RSS feeds
 • Noticies