|
 

Noticies

Filtrar resultats

 • 6 de febrer de 2017 Biosphere Biosphere una certificació que treballa perquè el turisme sigui sostenible

  El passat divendres dia 27 de gener es va dur a terme, a la seu del Consell Comarcal del Vallès Oriental, una xerrada per a les empreses SICTED en la que es va parlar de la certificació Biosphere.  Durant la sessió, a la que van assistir més d’una vintena d’empreses de la comarca, es va explicar l’evolució en temes de qualitat turística, que està impulsant la Diputació de Barcelona a tota la província. 

  Un dels reptes més importants d’avui en dia és el disseny de models de turisme sostenible que generin productes i destins sostenibles.

 • 3 de febrer de 2017 Premi LISMIVO a l'empresa socialment més responsable

  Les empreses amb centre de treball a la comarca del Vallès Oriental que garanteixin el dret a la igualtat d’oportunitats i de tracte de les persones amb discapacitat a través de l’accés a l’ocupació poden participar a la primera edició dels premis LISMIVO.

 • 2 de febrer de 2017 Gràfic evolució atur L'atur registrat al Vallès Oriental disminueix en 223 persones

  Durant el passat mes de gener el Vallès Oriental va registrar un total de 25.354 persones desocupades apuntades a les Oficines de Treball, 223 persones menys respecte el mes anterior. El decreixement intermensual és del -0,87%, mentre que al conjunt de Catalunya hi ha un creixement del 0,60%. La taxa d’atur registrada (segons el càlcul elaborat per l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal del Vallès Oriental) se situa en el 13,52%.

 • 1 de febrer de 2017 Fons cooperació Participació al Grup de Treball de Senegal de la Comissió de Codesenvolupament

  El Consell Comarcal del Vallès Oriental va participar, el passat dilluns 30 de gener, a la reunió del Grup de Treball de Senegal de la Comissió de Codesenvolupament, a la seu del Fons Català de Cooperació.

 • 26 de gener de 2017 Reunió gener 2017 Projecte Enfein@'t

  Aquest mes de gener s’ha fet la darrera edició del projecte Enfein@'t a l’Oficina Jove del Vallès Oriental (Granollers), projecte que s’adreça a joves de diverses nacionalitats amb pocs coneixements i habilitats en l’ús de les tecnologies de la comunicació i la informació. És un projecte que s’ha anat duent a terme a la comarca des de l’any 2010 i del qual ja s’han anat més de 15 edicions, repartides pels diferents municipis de la comarca.

 • 25 de gener de 2017 Nou Decret del Lleure Sessió informativa sobre el Nou Decret del Lleure

  El passat mes de novembre va entrar en vigor el DECRET 267/2016, de 5 de juliol, de les activitats d'educació en el lleure en les quals participen menors de 18 anys. La nova regulació substitueix l'anterior per tal d’adaptar les normes a les noves realitats i necessitats socials i per tant aquest nou Decret recull les millores operatives que s’han vist que calia i també s’han introduït mesures orientades a potenciar la simplificació i racionalització administrativa.

 • 19 de gener de 2017 Avanç Dades Padró d'Habitants. Vallès Oriental 2016 La població del Vallès Oriental creix molt moderadament (+0,24%) durant l'any 2016

  El Vallès Oriental experimenta un increment de població del 0,24% respecte l’any anterior. En total, es registren 401.338 habitants aquest 2016, fet que suposa 963 habitants més. Tot i el lleuger increment de població, la dinàmica d’estancament descrita durant els últims anys es segueix reproduint en aquesta última actualització del padró.

 • 4 de gener de 2017 Avanç Atur registrat Desembre 2016 Vallès Oriental El Vallès Oriental tanca l'any amb un 11,07% d'aturats menys respecte al 2015

  Durant el passat mes de desembre el Vallès Oriental va registrar un total de 25.577 persones desocupades apuntades a les Oficines de Treball, 691 persones menys respecte al mes de novembre. El decrement intermensual és de -2,63%, superior al registrat al conjunt de Catalunya. La taxa d’atur registrada provisional (segons el càlcul elaborat per l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal del Vallès Oriental) se situa en un 13,74%.

 • 22 de desembre de 2016 Afectats clàusules sòl

  Aquest mati s'ha conegut la sentència del TSJUE favorable als consumidors que tenen clàusules sòl en la seva hipoteca que poden ser abusives (per manca de transparència i d'informació en el moment de la signatura).

 • 20 de desembre de 2016 Reunió de treball Diputació Reunió de treball amb la diputació de Barcelona

  Seguint la roda de trobades amb els consells comarcals, el darrer 30 de novembre, la diputada delegada de Salut Pública i Consum, Laura Martínez, es va reunir amb el president del Consell Comarcal del Vallès Oriental i alcalde de Vallromanes, David Ricart, acompanyat de l'Ignasi Valls, gerent del Consell per tractar temes de consum.

 • 20 de desembre de 2016 Sessió informativa sobre el nou Decret del Lleure

  La sessió es durà a terme el dimarts, 24 de gener, a les 18:00h a la Sala de Plens del Consell Comarcal del Vallès Oriental

 • 19 de desembre de 2016 Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora a Teià TurismeVallès participa a la Jornada Enoturisme DO Alella

  TurismeVallès va ser present, el passat divendres dia 16 de desembre, a la Jornada Enoturisme DO Alella al Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora a Teià. Durant la trobada, els participants van poder conèixer l’espai, van parlar sobre les accions dutes a terme durant l’any 2016 i van finalitzar amb un tast de torrons amb maridatge de vins DO Alella.

 • 16 de desembre de 2016 Dades Estadístiques de Mobilitat Obligada per raó d'estudis 2015 El 22% dels alumnes d'estudis no universitaris es desplacen fora del seu municipi per estudiar

  Durant l’any 2015 a la comarca del Vallès Oriental es van comptabilitzar un total de 68.588 escolars (alumnes matriculats en ensenyaments no universitaris) que resideixen i estudien a la comarca. El 78% d’aquests alumnes vallesans estudien en el mateix municipi on resideixen (57.035 alumnes); la resta d’alumnes, el 16%, es desplacen per estudiar en algun altre dels municipis de la comarca (11.553 alumnes). El 6% restant es desplaça fora del Vallès Oriental per estudiar.

 • 15 de desembre de 2016 Fòrum CETS Es celebra el Fòrum permanent de la Carta Europea de Turisme Sostenible al Montseny

  El Servei de Turisme del Consell Comarcal va participar el dimecres 14 de desembre a la 17a sessió del Fòrum Permanent de la CETS del Montseny que es va celebrar al local social de Cànoves i Samalús i a on es van reunir agents públics i privats del territori, relacionats amb el sector del turisme.  La Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) és un reconeixement d'abast europeu, gestionat per la Federació Europarc. L’objectiu de la Carta és garantir un ús turístic del parc compatible amb la conservació del territori, minimitzant els impactes negatius i contribuint al desenvolupament econòmic local. 

  El Parc Natural del Montseny està acreditat amb la CETS des de l'any 2011 i té una estratègia turística sostenible elaborada i consensuada amb els agents implicats de la zona (empreses, ajuntaments i consells comarcals).

 • 2 de desembre de 2016 Evolució atur registrat Vallès Oriental El mes de novembre registra un nou increment de l'atur registrat (+0,57%)

  Durant el passat mes de novembre el Vallès Oriental va registrar un total de 26.268 persones desocupades apuntades a les Oficines de Treball, 149 persones més respecte al mes d’octubre. L’increment intermensual és moderat (+0,57%). La taxa d’atur registrada (segons el càlcul elaborat per l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal del Vallès Oriental) se situa en un 14,06%.

 • 1 de desembre de 2016 Butlletí 240 Contractació Registrada 3T 2016 Les contractacions de menys d'un mes representen 3 de cada 10 nous contractes

  Butlletí 240 de Contractació 3T 2016

  En aquest butlletí us presentem el resum de dades de contractació registrada durant els mesos de juliol, agost i setembre comparant-les amb el mateix període de l’any anterior. Durant el tercer trimestre de l’any 2016 s’han formalitzat 38.454 contractes, 5.030 més que els registrats durant el tercer trimestre del 2015 (+15,05%); és la contractació registrada més alta des de l’inici de la crisi.

 • 22 de novembre de 2016 Rebuda de la delegació de GOA Una delegació de GOA visita el Vallès Oriental

  El passat dimarts dia 15 de novembre, una delegació del govern de Goa, Índia, va visitar el Vallès Oriental dins del marc d’un viatge de prospecció a Catalunya per conèixer bones pràctiques en turisme.

 • 18 de novembre de 2016 Programa garantia juvenil El Consell Comarcal incorpora nou joves en pràctiques en el marc del programa de Garantia Juvenil

  Els nou joves, tots amb títol universitari o de formació professional, treballen a jornada completa des d’aquesta setmana i durant un període de 6 mesos en alguna de les àrees del Consell Comarcal.

 • 18 de novembre de 2016 Diguem Prou a la violència masclista Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

  Amb motiu de la celebració el 25 de novembre del Dia Internacional per a l’eliminació de la Violència contra la Dona, el Consell Comarcal del Vallès Oriental volem expressar, un cop més, el nostre rebuig a la violència masclista, donant el nostre suport al manifest elaborat per la Generalitat de Catalunya, les diputacions provincials, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis, que enguany fa èmfasi en lluitar i prevenir les violències sexuals, com a màxima expressió de la dominació patriarcal envers les dones.

 • 15 de novembre de 2016 Pren-te el pols Campanya Pren-te el Pols

  El Departament de Salut, la Fundació ICTUS i el Consell de Col•legis Farmacèutics de Catalunya impulsen el projecte “ Pren-te el pols ”, un programa de detecció de les arítmies per prevenir l’ictus .

 • 15 de novembre de 2016 Consells i recomanacions per aprendre a identificar els bolets i evitar les intoxicacions

  Catalunya gaudeix d'una coneguda tradició boletaire. En arribar les pluges de la tardor, un gran nombre de persones es desplacen als boscos amb l'afany de passar una estona d'esbarjo i omplir de bolets els cistells. Però cal vigilar: algunes espècies són tòxiques i molt perilloses. El desconeixement i la confusió amb espècies comestibles d'aspecte semblant fan que es produeixin intoxicacions, algunes fins i tot mortals. El criteri bàsic per evitar-les és consumir únicament aquells bolets que se saben identificar sense cap mena de dubte.

 • 4 de novembre de 2016 Avanç Atur Registrat Octubre 2016 Vallès Oriental El mes d'octubre registra un increment molt moderat de l'atur (+0,40%)

  Durant el passat mes d’octubre el Vallès Oriental va registrar un total de 26.119 persones desocupades apuntades a les Oficines de Treball, 103 persones més respecte al mes de setembre. L’increment intermensual és molt moderat (+0,40%). La taxa d’atur registrada (segons el càlcul elaborat per l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal del Vallès Oriental) se situa en un 13,99%.

 • 2 de novembre de 2016 Delegació de l'Agencia Regional de Desenvolupament de Sédhiou Trobada amb la Delegació de l'Agencia Regional de Desenvolupament de Sédhiou, Senegal

  El passat 28 d’octubre el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal del Vallès Oriental, entre d’altres agents, van dur a terme una reunió amb la Delegació de l’Agència Regional de Desenvolupament (ARD) de Sédhiou de la zona de la Casamance de Senegal per tal de tenir un coneixement mutu i d’intercanvi amb la delegació senegalesa.

 • 28 d'octubre de 2016 Producte del Valles S'obre el període d'inscripció a les II Jornades Gastronòmiques de llegums del Vallès que es faran de l'1 de desembre de 2016 al 31 de març de 2017

  Fins el 20 de novembre de 2016 està obert el període d’inscripció

  El Consell Comarcal del Vallès Oriental, en col·laboració amb l’Associació Gastronòmica CuinaVO, el Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental, Convívium Slow Food del Vallès Oriental i l’Associació Llavors Orientals, organitza les “II Jornades Gastronòmica de llegums del Vallès” de l'1 de desembre al 31de març de 2017. Les Jornades s’organitzen en el marc del projecte Xarxa Productes de la Terra i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

 • 28 d'octubre de 2016 Metodologia eminentment pràctica i activa dels alumnes. 15 Treballadors en situació d'atur del Vallès Oriental rebran 170 hores de formació especialitzada en el sector del metall

  Dilluns 24 d’octubre s’ha iniciat el curs de FABRICACIÓ MECÀNICA I CONTROL NUMÈRIC, en el marc del programa “Promoure l’Ocupació a la Industria Local al Vallès Oriental” (POIL), subvencionat per la Diputació de Barcelona i que impulsen el Consell Comarcal, 18 ajuntaments del Vallès Oriental- Granollers, les Franqueses del Vallès, Santa Maria de Palautordera, Montornès del Vallès, Montmeló, Vilanova del Vallès, Cardedeu, Canovelles, la Llagosta, Caldes de Montbui, Sant Celoni, Sant Fost de Campsentelles, Martorelles, Vallromanes, Llinars del Vallès, la Roca del Vallès, Parets del Vallès i la Garriga-, la Mancomunitat de la Vall del Tenes i l’Agrupació d’Industrials del Baix Vallès.
  Aquest curs, amb una durada total de 170 hores, l’imparteix ASCAMM-EURECAT Centre tecnològic de Catalunya a les instal•lacions que té aquesta entitat a Sabadell i Cerdanyola, fins el proper 16 de desembre.

  S’ha dissenyat tenint en compte la demanda manifestada per les empreses del sector metal•lúrgic i amb l’objectiu de proporcionar als 15 alumnes participants les competències per ser més competitius a nivell laboral dins del sector del metall i millorar així la seva ocupabilitat.
  El temari del curs treballa diferents continguts com: interpretació de plànols, preparació de màquines convencionals, tecnologia del mecanitzat, preparació de màquines convencionals, equips i eines i principalment, l’elaboració de programes de control numèric per a la fabricació de peces per abrasió i per arrencament de ferritja.

Last update 23.10.2017 | 18:41

RSS Noticies

  You can also keep abreast of what goes through our RSS feeds
 • Noticies