Butlletí del Servei de Treball i Emprenedoria de l'oficina Jove del Vallès Oriental. Primer Semestre de 2014

Dijous, 17 de juliol de 2014

L’Oficina Jove del Vallès Oriental és un servei adreçat als joves i constitueix un espai necessari des del qual treballar per afavorir l’emancipació juvenil dels joves de la comarca. Aquesta Oficina Jove és fruit d’un conveni signat a tres bandes, entre la Direcció General de Joventut, l’Ajuntament de Granollers i el Consell Comarcal del Vallès Oriental (Servei Comarcal de Joventut).

L’Oficina Jove del Vallès Oriental està ubicada a l’altell de l’equipament juvenil GRA de Granollers i l’horari general d’atenció als i les joves és de dilluns a divendres de 16.30 a 20.30h i de dimarts a divendres de 10 a 14h.

El Servei de Treball i Emprenedoria de l’Oficina pivota en base a 4 grans eixos d’actuació:

Atenció personalitzada.

Intermediació en el mercat de treball.Coordinació i treball en xarxa.Accions formatives i tallers.

Aquests 4 eixos es treballen tenint ben present la comarcalització, és a dir, potenciar la màxima descentralització de les activitats envers el territori i potenciar els serveis mancomunats descentralitzats.

Les dades relatives al primer semestre de 2014 indiquen que malgrat hi hagi hagut un lleuger descens del nombre d’usuaris atesos presencialment a l’Oficina, es detecta que cada cop més els joves tenen més espais i recursos al seu entorn per orientar-se i ser actius en la recerca de feina, i les consultes que es fan a l’Oficina Jove sovint no es vinculen tant a cercar ofertes de feina sinó a rebre suport i ajut per redactar CV, cartes de presentació, informar-se sobre temes vinculats a la mobilitat internacional, etc.

D’altra banda, tal i com també s’indica a l’informe, ha augmentat el nombre d’ofertes gestionades des del servei d’intermediació de l’Oficina. Des d’aquest servei, que treballa també la prospecció es fa un esforç important per cercar i difondre ofertes de feina d’interès per als joves.

El Servei de Treball i Emprenedoria també ofereix xerrades i tallers als diferents instituts i espais joves de la comarca per informar als joves, atendre les seves consultes i, en definitiva, ser el màxim de proper als joves i les seves necessitats en l’àmbit laboral.

Darrera actualització: 18.07.2014 | 09:13