COMUNICACIÓ PREALERTA CECAT

Dimecres, 7 de febrer de 2018 a les 15:55

Informem que el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT, ha emès el  comunicat de situació de Prealerta del Neucat que  adjuntem i on es poden consultar les actuacions, recomanacions i consells de com actuar.

En relació al comunicat i amb la finalitat de garantir l’actuació coordinada de tots els actors que intervenen en la prestació del servei de transport escolar i transport adaptat el Consell Comarcal informa que:

  1.   El Consell Comarcal del Vallès Oriental rep del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de protecció civil els avisos de prealerta, alerta o situació d’excepcionalitat de les diverses situacions meteorològiques.
  2. En funció de la informació rebuda, una comissió tècnica del Consell Comarcal del Vallès Oriental analitza la situació en cada moment i  determina, si escau, les accions a desenvolupar.
  3. D’acord amb el comunicat del CECAT vigent en aquest moment ens trobem en situació de PREALERTA que implica que  es manté la programació dels serveis però amb la possibilitat de canvis o anul·lacions en funció de l’evolució meteorològica.
  4. Si la PREALERTA actual passa a ALERTA,  o bé el CECAT activa el PLA NEUCAT, o bé la predicció meteorològica es compleix, i alhora en qualsevol d’aquests casos es veuen afectades totes o alguna de les carreteres per on transcorren les rutes de transport escolar i adaptat s’activarà  la situació d’EXCEPCIONALITAT i  s’anul·larien els serveis afectats.
  5. El Consell Comarcal del Vallès Oriental comunicarà en cada moment mitjançant correu electrònic, els avisos rebuts i  les decisions adoptades a les empreses de transport, al servei d’acompanyants, als centres educatius i als serveis especialitzats d’atenció diürna, segons s’escaigui,  així com als ajuntaments que es puguin veure afectats.
  6. El Consell Comarcal, els centres de destí i el servei d’acompanyants es coordinaran per comunicar les decisions adoptades pel que fa al servei de transport que afecten a les famílies.
  7. Si demà es passa a situació d’EXCEPCIONALITAT i s’han d’avançar serveis que al matí s’hi han dut a terme, els centres educatius en coordinació amb el servei d’acompanyants s’encarregaran d’avisar a les famílies per garantir la recollida dels usuaris.  En el cas dels serveis de transport als serveis especialitzats d’atenció diürna el els servei d’acompanyants en coordinació del Consell Comarcal s’encarregarà d’avisar a les famílies.

 

Per qualsevol dubte podeu contactar amb nosaltres en el correu sp@vallesoriental.cat o en els telèfons 93 860 07 00/08

 

Darrera actualització: 07.02.2018 | 16:58