Creació de la Taula de Gastronomia en l'àmbit dels Cercles de Turisme de la Diputació de Barcelona

Divendres, 20 de novembre de 2015

El servei de turisme del Consell Comarcal del Vallès Oriental va participar en la jornada de constitució de la Taula de Gastronomia, una nova plataforma de col•laboració publico-privada que s’emmarca dins del Cercle de Turisme de la Diputació de Barcelona.

El servei de turisme del Consell Comarcal del Vallès Oriental va participar en la jornada de constitució de la Taula de Gastronomia, una nova plataforma de col•laboració publico-privada que s’emmarca dins del Cercle de Turisme de la Diputació de Barcelona.

Els objectius d’aquesta nova taula són donar a conèixer les propostes de gastronomia de les comarques de Barcelona entre els visitants dels diferents mercats emissors, promoure el turisme gastronòmic entre persones que tenen com a principal motivació aquesta temàtica, conscienciar al turista general de les propostes gastronòmiques de la nostra destinació i contribuir a mantenir i augmentar la qualitat i la competitivitat de l’oferta gastronòmica de les comarques de Barcelona.

L’oferta turística relacionada amb la gastronomia i el producte de proximitat és cada cop més decisiva a l’hora d’escollir una destinació i en el moment de valorar la satisfacció del visitant en relació a aquesta. Són molts els elements que la composen: l’oferta de restauració, els cuiners de prestigi, els col•lectius de cuina, els productes de la terra, les tradicions culinàries, les fires i mercats agroalimentaris; les rutes, festes i campanyes gastronòmiques; els productors artesans visitables; els tallers, activitats i experiències al voltant de la gastronomia i el producte de la terra; els centres d’interpretació, museus i equipaments relacionats amb la gastronomia...

Es vol posar a l’abast dels agents turístics del nostre territori relacionats amb la gastronomia, totes les eines per fer la promoció activa dels productes i serveis turístics de la nostra destinació relacionats amb la gastronomia en els mercats propers i els internacionals, optimitzant els recursos humans i econòmics destinats a la promoció turística.

En aquesta jornada ens va acompanyar un dels cuiners de major projecció i prestigi internacional de les nostres comarques, en Nandu Jubany.

Darrera actualització: 20.11.2015 | 08:26