El Consell Comarcal del Vallès Oriental inicia el projecte “TALENTS EN POTÈNCIA”, destinat a persones perceptores de la renda garantida ciutadana i a persones amb discapacitat i/o trastorn mental.

Dilluns, 2 de juliol de 2018 a les 00:00

El Consell Comarcal del Vallès Oriental ha iniciat enguany el projecte “Talents en potència”, impulsat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i cofinançat pels municipis de la comarca on es desenvolupa.

El projecte ofereix itineraris personals d’inserció dirgits a la millora de l’ocupabilitat dels i les participants; ho fa mitjançant processos d’orientació individualitzats per permetin a la persona definir l’objectiu laboral i treballar les competències necessàries per a assolir-los. A part de l’orientació, també s’ofereix formació en competències transversals i pràctiques a empreses. El procés finalitza quan la persona aconsegueix la inserció laboral.

El projecte es divideix en dues línies d’actuació: una dirigida a persones perceptores de la Renda Garantida Ciutadana i l’altra a persones amb discapacitat i/o trastorn mental. Cada línia disposa d’un professional tècnic especialitzat en orientació i inserció que acompanya a les persones en el seu procés. Cada línia d’actuació disposa de 30 places, configurant un total de 60.

D’altra banda, i donat que l’objectiu final és la inserció laboral, el projecte també està obert a la participació d’aquelles empreses que desitgin incorporar persones en pràctiques amb intenció de contractació. En aquest cas, l’empresa pot tenir opció a beneficiar-se de subvencions i/o bonificacions a la Seguretat Social.

El programa finalitzarà a finals de desembre de 2019 i s’està duent a terme als següents municipis: Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera, Llinars del Vallès, La Roca del Vallès, Lliçà d’Amunt, Lliçà de Vall, Santa Eulàlia de Ronçana, Les Franqueses, Montornès i Montmeló.

Darrera actualització: 05.07.2018 | 08:08