El perfil del turista 2017 al Vallès Oriental

Dijous, 31 de maig de 2018 a les 00:00

Els turistes puntuen amb una nota de 8,2 punts la destinació del Vallès Oriental i la meitat repeteixen la seva estada a la comarca.

El perfil resultant del turista al Vallès Oriental és d’un home (en un 64%), de 47 anys de mitjana, de nacionalitat espanyola (en un 56 %) que resideix a Barcelona ciutat (en un 11%). La segona nacionalitat amb més pes és la francesa, amb gairebé un 13%.

La gran majoria de turistes enquestats al Vallès Oriental es van allotjar en establiments hotelers (70%) durant unes 4 nits de mitjana. L’oci ha estat el motiu principal de l’estada a la comarca (54%) i la principal font d’informació consultada, ha sigut internet (59,9%).

Les webs més consultades han estat booking (32,7%), google (25,2%) i en tercer lloc, webs d’empreses d’allotjament (9,9%).

Pràcticament la meitat de turistes enquestats repetien la seva estada a la comarca i gairebé una tercera part han vingut quatre vegada o més. En un 46% han vingut acompanyats només amb la parella. En un 63,7% dels casos, el desplaçament el van fer en cotxe. La despesa mitjana total resultant per persona durant tota l’estada va ser de 484,6 euros.

Els nostres turistes van dedicar-se a fer principalment passejades tranquil·les i relax (80,2%), però també gastronomia (73,3%) i  a més distància, piscina (34.2%), visites culturals (31%) i compres (29,5%).

La destinació en general del Vallès Oriental ha obtingut una valoració de 8,2 punts i els aspectes que han obtingut més puntuació són el caràcter de la gent, la seguretat i l’entorn natural.

Aquests resultats han estat extrets de l’enquesta a turistes de Barcelona (ciutat i resta de província) promoguda per l’Observatori de Turisme a Barcelona i impulsat per la Diputació, l’Ajuntament i Turisme de Barcelona. Aquest estudi permet conèixer el perfil, la valoració i els hàbits de comportament dels turistes que visiten la ciutat de Barcelona i les comarques de la província.

Al 2017, al Vallès Oriental, es van realitzar un total de 606 enquestes en 17 punts diferents entre establiments hotelers, càmpings, establiments de turisme rural, i punts d’interès turístic.

 

Darrera actualització: 31.05.2018 | 11:53