El Ple del Consell Comarcal aprova la creació de la Taula de desenvolupament econòmic i l'ocupació del Vallès Oriental - El Vallès Oriental Avança

Dijous, 22 de setembre de 2016

Amb el vot a favor de tots els assistents (30 consellers i conselleres comarcals) el Ple del Consell Comarcal del 21 de setembre va aprovar el contingut i la signatura del conveni per a la creació de la Taula de desenvolupament econòmic i l’ocupació del Vallès Oriental – El Vallès Oriental Avança.

Des del Consell Comarcal es considera necessari donar un nou impuls a la concertació social a nivell comarcal, fruit del més ampli consens polític, patronal i sindical i per això s’ ha acordat subscriure el conveni per la creació de la Taula pel Desenvolupament Econòmic i l’Ocupació del Vallès Oriental – El Vallès Oriental Avança”, el qual té com a objecte treballar de forma conjunta i consensuada per detectar les necessitats, coordinar, planificar i pactar les corresponents polítiques que assoleixin una major eficàcia de gestió i optimització de recursos, i que millorin la qualitat de l’ocupació i la competitivitat de l’economia al Vallès Oriental.

El text aprovat Ple, en base a un document inicial proposta de CCOO Vallès Oriental, Maresme i Osona, PIMEC Vallès Oriental, la Unió Empresarial Intersectorial – Cercle d’Empresaris i la UGT Vallès Oriental té incorporades les esmenes formulades pels Serveis Jurídics del Consell Comarcal, i ha estat consensuat per la Junta de Portaveus. Fruit d’aquest consens, l’articulat ha inclòs la previsió que els vuit representants de l’administració a la Comissió Executiva (un representant per grup més un del Consell Comarcal) de la Taula siguin nomenats pel Ple del Consell Comarcal.

Aprovat el contingut i la creació de la Taula per part del Ple del Consell Comarcal es donarà trasllat de l’Acord als integrants de la Taula per articular la signatura del document i començar a treballar en les línies estratègiques de treball que s’estableixen en el conveni, que són les següents:

LÍNIA 1: Pacte industrial comarcal. Que treballi en la reindustrialització comarcal, el sòl industrial i els serveis necessaris, la situació del sòl, la captació de nova indústria. La internacionalització de la industria comarcal.

LÍNIA 2: La formació a la comarca. Que estableixi el mapa de la formació, detecti mancances i trobi les solucions adients a la millora de la formació comarcal.

LÍNIA 3: Les infraestructures comarcals. Que treballi per l’adequació de les infraestructures en matèria de comunicacions. Que estableixi el mapa de infraestructures comercials, culturals i esportives per detectar mancances i oportunitats i segueixi d’aprop els plans ja encetats així com impulsi de nous. No podem oblidar però la planificació del que podríem denominar les infraestructures socials (equipaments bàsics) escoles, hospitals, centres cívics, casals d’avis, centres esportius i que tenen que formar part de la planificació general.

LÍNIA 4: Taula per l’ocupació. Que transversalment amb la resta de línies cerqui els incentius necessaris per millorar la qualitat i la quantitat de la ocupació de la comarca. Així com ajudi a les persones que cerquen feina a la seva millor opció, el reciclatge, l’autoocupació, l’emprenedoria. Que cerqui el foment de la contractació pública i privada.

LÍNIA 5: La diversificació econòmica. Que estudiï els potencials i la situació turística, hotelera i comercial de la comarca. Que estudiï els potencials i la situació del primer sector. Que estudiï els potencials i la situació del tercer sector. Que realitzi propostes en aquestes sector productius i realitzi plans específics sectorials.

Podeu consultar el text aprovat a l'arxiu adjunt.

Darrera actualització: 22.09.2016 | 11:51