Els alcaldes i alcaldesses del Vallès oriental es troben a Bigues i Riells

Dimecres, 13 de març de 2019 a les 00:00

La sessió ordinària del Consell d'alcaldes i alcadesses ha tingut lloc aquest matí al Teatre Auditori Polivalent de Bigues i Riells, que es va inaugurar el passat 17 de gener

La sessió s’ha iniciat amb la benvinguda del president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Sr. David Ricart, i de l’alcalde de Bigues i Riells, Sr. Joan Galiano.

Seguidament s’ha presentat el relleu al capdavant de l’equip de Polítiques Socials i d’Igualtat, en què Montserrat Rossines ha cedit el lloc després de més de dues dècades al capdavant de l’àrea i per jubilació a Sílvia Pérez.

Rossines, en el seu comiat, ha destacat l’evolució de l’àrea, que va néixer com a Àrea de Serveis Socials amb només 3 professionals i ara viu una realitat més diversa i complexa amb molts àmbits de treball: serveis socials bàsic, cohesió social, autonomia, polítiques igualtat i atenció a la diversitat, infància i família.

Les propostes d'informe del reglament del Servei de Transport Escolar i de la modificació de l’ordenança fiscal reguladora núm. 1 de la taxa per a les actuacions d’avaluació ambiental han quedat aprovades per unanimitat.

El nou reglament de Servei de Transport Escolar, no substitueix l’anterior, sinó que el complementa en aquelles circumstàncies que no estaven contemplades al reglament fins ara vigent. La nova taxa ambiental, per la seva banda, representa un 2.5% increment respecte l’anterior.

A continuació s’han presentat la Llei d’Espais Agraris i la campanya de comunicació i promoció turística "El Vallès Oriental, benestar que es comparteix".

La presentació de la Llei d’Espais Agraris ha comptat amb la presència dels senyors Oriol Anson, director general de Desenvolupament Rural, i Josep Pena, director dels Serveis Territorials del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a Barcelona.

Aquesta nova normativa pretén protegir l’espai agrari actual, en previsió del creixement de la població i la conseqüent necessitat de cultius, treballant en 3 eixos: el Pla territorial agrari de Catalunya que fixarà les condicions de l’activitat agrària, l’anàlisi d’afectacions agràries i els instruments per a protegir la producció agrària.

La presentació de la campanya de Turisme Vallès es basa principalment en la difusió a través de mitjans digitals i audiovisuals. S’ha creat 1 vídeo, 9 càpsules temàtiques i 83 microcàpsules temàtiques en diferents idiomes, que s’ha posat a disposició dels ajuntaments, per tal que en puguin fer ús en els seus canals de comunicació.

La sessió s’ha acabat amb la informació de la propera trobada del dia 29 de març a les 17h amb el Conseller d’Interior, Miquel Buch. En què s’aprofitarà avinentesa per votar, en un Consell d’alcaldes i alcaldesses extraordinari, la proposta d’informe del Reglament Orgànic Comarcal que avui ha quedat ajornada.

Darrera actualització: 13.03.2019 | 23:32