Èxit de convocatòria al curs d’operadores a la indústria metal·lúrgica

Dimarts, 5 de març de 2019 a les 00:00

Aquest matí s’ha celebrat la sessió informativa sobre el curs d’Operadores de la Indústria metal·lúrgica i afins a les instal·lacions de Can Ribas

Rafaela, Isabel, Carolina, Pilar, Cristina, Elvira, Josefina, Àngels, Sara, Laura, Rosa, Imma, Itziar... i així, fins a 48 dones que comparteixen un mateix denominador: volen inserir-se en un mercat laboral amb molta projecció de futur i creuen que la indústria no entén de gènere.

La sessió d’avui ha servit per presentar el detall d’aquest curs, que està 100% destinat a dones de la comarca: en total, seran 150 hores de formació i un mòdul complementari per obtenir el carnet per a dur carretons.

El curs és una de les actuacions del programa “Vallès Oriental 4.0” d’Ocupació a la Indústria Local (OIL) impulsat pel Consell Comarcal. Aquest programa cerca millorar la competitivitat del sector industrial del metall, l’automoció i la logística de la comarca entre la població general i, especialment, entre les dones i els joves.

Això es deu a que els sectors industrials són sectors productius fortament masculinitzats i sovint, associats a feines brutes i d’esforç físic en què la presència de la dona acostuma a ser residual. Sovint es redueix al 10% de les plantilles i s’associa a llocs administratius o de vendes.

Des del programa “Vallès Oriental 4.0” ens hem proposat dur a terme accions específiques per canviar aquesta situació, com el curs presentat avui, en què les  empreses que contractin les operadores un mínim de 3 mesos podran acollir-se a rebre una bonificació econòmica (en breu es publicaran les bases legals).

Una altra acció programada en aquesta línia és la ponència de Young IT Girls programada pel dimarts 9 d’abril a Fira Guia’t, quan un auditori únicament femení serà interpel·lat per a empoderar-les en les seves capacitats tecnològiques i presentar-los totes les oportunitats laborals que ofereix el sector industrial (moltes d’elles amb un fort impacte social i humà).

Darrera actualització: 05.03.2019 | 14:24