Jornada de debat sobre la gestió pública de l’aigua

Dimarts, 5 de març de 2019 a les 00:00

El Consell Comarcal ha participat a la jornada sobre "La gestió pública de l’aigua: processos experiències i debat al Vallès Oriental", organitzada per l’Ajuntament de Montornès del Vallès i l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública.

El president del Consell Comarcal, David Ricart, ha exposat que actualment el 69% de municipis de la comarca compten amb una gestió privada de l’abastament d’aigua, per bé que representen el 82% de la població. Tanmateix, ha explicat que són molts els ajuntaments que avui es qüestionen quin és el millor model per al futur i que en aquest sentit veuen en la gestió directa una oportunitat per deixar de tenir la sensació que “l’aigua se’ls escapa de les mans”.

El Consell Comarcal té experiència en l’assessorament als ajuntaments de la comarca en matèria de medi ambient, enginyeria i arquitectura i, de fet, ha donat suport a una vintena d’ajuntaments en la gestió de l’aigua, tant en ajuntaments que la gestionen de forma directa com indirecta a través d’operadors privats.

El president del Consell Comarcal ha remarcat l’oportunitat de treballar a escala supramunicipal en aquest àmbit, i per això ha ofert la col·laboració del Consell Comarcal als ajuntaments, sigui quin sigui el model de gestió més adequat en cada cas. En tot cas, ha recalcat la necessitat d’evolucionar cap a una gestió de l’aigua més orientada a la ciutadania, socialment i ambientalment responsable, participativa i transparent, i per descomptat eficaç i eficient.

Darrera actualització: 05.03.2019 | 12:14