Jornada taula técnica de Salut Jove del Vallès Oriental

Dilluns, 20 d’octubre de 2014

El passat dimecres 15 d’octubre es va dur a terme, a l’Auditori de la Garriga, la jornada Eines per prevenir les conductes de risc i afavorir el benestar emocional dels joves a la qual van assistir una quarentena de professionals que treballen amb els joves des de les àrees de Joventut o altres àmbits (Benestar Social, Educació, Salut...). La benvinguda va anar a càrrec de l’alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó i el president del Consell Comarcal José Orive.

La Jornada estava organitzada per la Taula Jove de Salut del Vallès Oriental, que forma part de l’Oficina Jove del Vallès Oriental i ha suposat la quarta jornada anual que s’organitza des d’aquesta Taula tècnica. Un any més s’ha dut a terme amb l’objectiu d’ajudar a potenciar la trobada i el treball en xarxa dels professionals que treballen amb els joves i els adolescents des de diferents àmbits, amb la voluntat de millorar les intervencions i el treball preventiu davant certes conductes i consums de risc de la població jove.

La ponència principal, a càrrec de la psicòloga Ma. Jesús Comellas, va presentar els diferents elements pel debat respecte als factors educatius i de prevenció, insistint en la necessitat de potenciar i treballar per una bona relació entre les famílies, escola i comunitat. Les paraules de la ponent van servir per reflexionar i apuntar idees necessàries per a treballar amb els joves i el conjunt de professionals que els envolten, insistint en què cal abocar tots els esforços en l’educació i en el treball transversal entre tots els professionals. A la segona part de la jornada es va fer una taula rodona on van participar quatre ponents que, des de diversos àmbits professionals, apliquen tècniques diferents per treballar amb els joves o els professionals que treballen amb ells. Així, la ponent Sílvia Palou, educadora especialitzada en educació emocional i pedagogia sistèmica va parlar de les constel•lacions familiars i com a través de la pròpia història es pot treballar amb el jove i millorar el seu benestar. Tot seguit, el psicòleg Rubén Blasco va presentar tot un seguit d’eines que, des d’una vessant més conductista, serveixen per treballar amb els adolescents i joves. En tercer lloc, l’educadora social i màster en PNL Gemma Párraga va explicar què és la PNL i com aquesta és una bona eïna pel treball diari dels educadors. Finalment, la taula rodona es va tancar amb la participació de la psicòloga especialitzada en coaching personal i organitzacional Gabriela Sobel, que va fer participar els assistents en una dinàmica per explicar aquesta tècnica i com serveix per oferir un treball transformador per als professionals que treballen amb els joves.

Darrera actualització: 20.10.2014 | 10:25