La contractació formalitzada durant el mes de d’abril registra un descens clar, del 54%, respecte al mateix mes de l’any 2019

Dijous, 7 de maig de 2020
  • Els efectes de la crisi humanitària es reflecteixen, de manera important, en la caiguda de la contractació.

Com ja va avançar l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal amb les dades de contractació del mes de març, els efectes de la crisi humanitària que vivim es reflecteixen, de manera important, en la caiguda de la contractació.

Així, al mes d’abril s’han registrat 5.765 contractes al Vallès Oriental, uns 6.000 menys que els que es van registrar durant al mateix període de l’any passat, representant així un descens del 54% en el total de contractes, és a dir, aquest mes d’abril s’han registrat la meitat de contractes que es van registrar l’abril del 2019.

Tots els municipis de la comarca registren una caiguda important de la contractació, un descens que arriba a ser més escàs només en alguns municipis que, com Martorelles o Sant Celoni, tenen un perfil molt industrial i desenvolupen tasques vinculades als sectors essencials, la qual cosa compensa les pèrdues de contractació que s’hagin registrat en altres sectors.

A Catalunya, s’ha registrat també una forta reducció de la contractació laboral. Així, respecte al mes març de 2020, la variació relativa del contracte ha estat del 46% i del 26% respecte la xifra de contractes de fa un any.

Darrera actualització: 9.09.2021 | 13:46