La Fira Guia’t celebra la seva desena edició

Dilluns, 4 de març de 2019 a les 00:00

La Fira Guia't 2019 tindrà lloc els dies 9, 10 i 11 d'abril a l’espai firal de Roca Umbert de Granollers

La Fira Guia’t es du a terme des de l’any 2010 amb l’objectiu de donar a conèixer els estudis post obligatoris més enfocats a Cicles Formatius que s'ofereixen a la nostra comarca. Aquestes jornades pretenen oferir un espai que fomenti l’interès per formar-se i, alhora, constitueix un espai per aclarir dubtes i assessorar les famílies i en general tota la comunitat educativa.

Durant els dies de la Fira, el públic visitant, especialment l'alumnat de 4rt d’ESO així com altres joves, famílies, professionals, etc; poden visitar la mostra d’expositors, a més de participar a conferències, tallers i taules rodones.

La Fira Guia’t també ofereix un espai d’orientació per atendre consultes individualitzades i aquest espai, conformarà, com ja ho ha anat fent en les darreres edicions, un espai únic d’atenció i assessorament directe a joves i al públic visitant.

En aquest espai també s’ubica l’Oficina Jove del Vallès Oriental, des de la qual s’ofereix un servei i assessorament a joves en temes vinculats al món laboral, acadèmic, etc; L’Oficina Jove vol ser l’espai de referència per als i les joves de la comarca i la seva presència a la Fira Guia’t ajuda a que sigui element clau per a la informació i l’assessorament juvenil.

10 ANYS DE FIRA GUIA'T!

En l'edició d'enguany es vol posar el focus en una mirada inclusiva, i amb un enfocament especial en temes de gènere. Volem que la Fira i les activitats paral·leles que s'hi duguin a terme siguin un exemple de treball en aquesta direcció i esdevinguin espais lliures de sexisme, LGTBI+fòbia, racisme o qualsevol actitud discriminatòria, on totes les persones han de ser tractades sense distinció i des del respecte.

I enguany, també com a novetat, incorporem una segona mostra vinculada a la indústria 4.0, amb la voluntat de reforçar el coneixement de cap a on van les necessitats i el treball que es fa des de les empreses i com, a través de la formació professionals les persones poden formar-se i treballar en aquesta indústria.

A l’espai firal, davant de la Nau Dents de Serra, s’ubicaran estands per a que els centres que ofereixen cicles formatius vinculats a l’hostaleria i la restauració així com els cicles vinculats a imatge personal, estètica i també activitats fisicoesportives puguin fer les seves demostracions i exhibicions de la feina que fan als centres.

Els horaris de la fira són els següents:

  • Dimarts 9 d'Abril de 9 a 14:30h
  • Dimecres 10 d'Abril de 8:30h a 14:30h i de 16:30h a 19h
  • Dijous 11 d'Abril de 8:30h a 14:30h

Us animem a participar-hi!. Així, si voleu assistir-hi heu d'omplir un dels formularis d’inscripció que trobareu a la pàgina Vallès Jove, depenent de si sou centres educatius, professionals o famílies. També podeu posar-vos en contacte amb les persones responsables de la coordinació de la Fira Guia’t a través d'aquesta adreça electrònica.

               

La fira és fruit del treball que es fa des de la Xarxa de Transició Escola Treball (Xarxa TET) de la comarca, de la qual formen part una vintena d’ens locals de la comarca, i que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i de la Direcció General de Joventut.

Darrera actualització: 06.03.2019 | 13:57