La salut mental centra la VIII Jornada de la Taula de Salut Jove del Vallès Oriental

Divendres, 9 de novembre de 2018 a les 14:30

El Centre Cívic La Fàbrica de Santa Eulàlia de Ronçana ha acollit la vuitena edició de la Jornada organitzada per l'Àrea de Joventut del Consell Comarcal.

Sota el títol Joves i Salut Mental: educació i fàrmacs?, aquesta Jornada ha permès debatre sobre com s’aborden els trastorns en la salut mental dels joves, tant des del punt de vista educatiu, com sanitari, passant pel paper de les famílies i l’acceptació social.

La Jornada s’ha iniciat amb la presentació de Núria Maynou, tècnica de Joventut del Consell Comarcal, i Francesc Bonet, alcalde de Santa Eulàlia de Ronçana.

Tot seguit, ha tingut lloc la ponència d’Àlex Dencas, psicòleg i director de l’ITA Anglí, centre especialitzat en tractament dels trastorns alimentaris, els trastorns de conducta, les addiccions i la psiquiatria general. La seva intervenció s’ha centrat en la importància del treball multidisciplinari i la detecció precoç de trastorns de conducta com el TDAH o el TEA; o trastorns alimentaris per tenir una resposta més efectiva i evitar l’estigma social i la predisposició a addiccions.

En acabar la ponència, els assistents han pogut gaudir d’un recés amb esmorzar a càrrec del Centre Ocupacional del Bosc de Mollet, que ofereix teràpia ocupacional a aquells qui no poden incorporar-se al mercat laboral de manera convencional.

Després de la pausa, ha tingut lloc la taula rodona, moderada per l’educador social David Sanitjas, per debatre i intercanviar coneixements en l’àmbit de la salut mental, les patologies diverses, així com compartir propostes i eines per a la reflexió i la crítica envers la sobremedicalització.

A la taula rodona hi ha participat quatre experts que han aportat el seu punt de vista des del seus diferents àmbits professionals que coincideixen en el treball directe amb la població jove i els seus entorns adults (família, professionals que els atenen, etc.):

El debat ha permès conèixer més i millor el treball que es fa en aquest àmbit a la comarca i com es pot potenciar una millor derivació i seguiment dels casos. La vuitena sessió d’aquesta Jornada a comptat amb l’assistència d’una cinquantena d’oients.

Darrera actualització: 14.11.2018 | 17:01