L'ocupació, a debat a la primera jornada dels debats d'habitatge

Dijous, 14 de març de 2019 a les 00:00

La trobada de tècnics d'habitatge, serveis socials i totes aquelles persones interessades en Els límits de l'habitatge: quan habitar esdevé ocupar, van omplir ahir l'auditori de l'Ajuntmanet de Montmeló.

Va ser la primera jornada de les dues previstes per parlar d'habitatge que enguany porten per títol l'Habitatge: el debatem per viure'l. La sessió d'aquest dijous va comptar amb 5 ponents experts en matèria d'habitatge, dret i ocupació com són:
  • Dr. Héctor Simon, investigador de la Càtedra UNESCO d'Habitatge de la URV
  • Dr. Santiago Sapena Mas, advocat especialitzat en dret penal
  • Sr. Pablo Feu, advocat i assessor jurídic de l’Oficina d’Habitatge de Ciutat Vella, Barcelona
  • Sra. Mª Jesús Sorli, cap de la Unitat de Padró. Diputació de Barcelona.
  • Sra. Itziar González Virós, arquitecta i exregidora del districte de Ciutat Vella de Barcelona.
La jornada va ser conduida i moderada per Sònia Pau, periodista, especialitzada en temes d’Afers Socials, Tercer Sector Social i Immigració. A més, va comptar amb la presència del president del Consell Comarcal, David Ricart, l'alcalde de Montmeló, Pere Rodríguez i la consellera comarcal d'habitatge, Dolors Castellà.
 
Els debats van tocar diverses vessants de l'ocupació com són els drets fonamentals en conflicte, el procediment judicial, les ocupacions pertorbadores i els falsos contractes de lloguer, la normativa sobre padró municipal d’habitants davant d’ocupacions irregulars d’habitants i conflictes ètics en relació amb el no empadronament.
Darrera actualització: 15.03.2019 | 10:14