Nova edició del compromís BIOSPHERE

Dimecres, 16 de maig de 2018 a les 00:00

Aquest mes han tingut lloc les dues sessions de formació de la nova edició del Compromís Biosphere, adreçades als agents del sector turístic que aquest 2018 s’afegeixen a aquest projecte.

Les sessions de formació s’han realitzat en dos dels establiments distingits al 2017: l’Hotel Granollers i l’Hotel Augusta de Vilanova del Vallès. Amb aquestes sessions, arrenca la segona edició d’aquest programa que té com a finalitat principal implementar una gestió més sostenible en tots els agents d'una destinació turística. Els pilars del Compromís per la Sostenibilitat són: la formació, els plans de millora continua i el treball per a la millora de la destinació.

Els requisits que han de complir les empreses adherides tenen a veure amb la gestió sostenible, la conservació i millora del patrimoni cultural, la conservació ambiental, el desenvolupament econòmic i social, la qualitat i seguretat i la implicació del client. En el treball individual que ha de fer cada establiment per al compliment d’aquests requisits, les empreses compten amb l’assessorament individual de l’empresa la Vola, especialista en aquesta matèria.

Al Vallès Oriental hi ha 27 empreses i entitats que han aconseguit aquesta distinció al 2017 i que volen renovar el seu compromís al 2018. Aquest any 7 empreses més treballaran per aconseguir-ho: Can Pinell, l’Aula d’entorn rural Can Turró de Santa Maria de Palautordera, l’empresa de serveis Terrabiketours, el Centre d’informació del Montseny i els restaurants la Vall del Montseny de Sant Esteve de Palautordera, el Pla de la Roca del Vallès i Can Candelich de Cànoves i Samalús, que també compta amb l’acreditació de la Carta Europea de Turisme Sostenible.  

El Compromís per la sostenibilitat Biosphere és un programa desenvolupat per la Diputació de Barcelona i articulat per la Cambra de Comerç. A tota la província, al 2017 es van distingir un total de 242 establiments amb aquest compromís. Els ens de gestió turística comarcals són els gestors a cada territori. Al Vallès Oriental, l’ens gestor és el Consell Comarcal.

Darrera actualització: 16.05.2018 | 14:53