Plenari tècnic de joventut 2015

Divendres, 17 d’abril de 2015

El dijous 16 d’abril es va celebrar al nou equipament juvenil de Parets del Vallès, Cal Jardiner, el plenari tècnic de Joventut del Vallès Oriental de l’any 2015

Amb aquesta trobada s’ha iniciat la primera de les reunions periòdiques que els professionals de la comarca duen a terme, trobades que es convoquen amb la voluntat d’oferir un espai de reflexió i intercanvi que ens han de servir per parlar de la feina que s’està fent a la comarca en l’àmbit de joventut, dels recursos existents, de com millorar els serveis que s’ofereixen, etc. Aquests plenaris volen ser un pilar i un reforç del treball tècnic que els professionals de joventut fan al municipi, i suposen un moment de reflexió i intercanvi comarcal important.
En aquest primer plenari també vam poder conèixer el nou equipament juvenil Cal Jardiner, inaugurat el passat mes de febrer a Parets del Vallès. Els professionals de joventut que treballen al municipi van explicar les activitats que es duen a terme a l’Espai, els horaris d’obertura, el perfil de joves assistents, i d’aquesta manera es propiciava l’intercanvi i coneixença dels diversos espais per a joves que hi ha a la comarca.
D’altra banda, els objectius treballats al plenari han estat diversos, principalment donar a conèixer el resum d’activitat del Servei Laboral de l’Oficina Jove del Vallès Oriental per a l’any 2014, centrant-nos d’una manera especial en el desplegament del Programa de Garantia Juvenil i també s’ha aprofitat per parlar del resum i propostes d’activitat respecte a temes vinculats al Servei de Mobilitat Internacional i explicar quins són els projectes i activitats desenvolupats a la comarca durant l’any 2014 i com s’enfocaran de cara al 2015.

La segona part del plenari s’ha dedicat a fer un repàs dels continguts dels diversos grups de treball a la comarca, i el plantejament de quines accions s’havien de dur a terme en relació a aquests grups, per tal de dinamitzar-los i que siguin més útils. En aquest sentit, després de recollir les diverses aportacions dels assistents, s’ha acordat que caldria canviar la dinàmica de treball que fins ara es manté, potenciant que es desenvolupi un treball més vinculat a projectes i accions concretes que, independentment del grup de treball en el qual es puguin ubicar, siguin projectes d’interès per als professionals i que aquests es puguin implicar en aquelles accions que els poden servir més en relació al seu treball diari.
En definitiva, el plenari va servir per propiciar un espai de participació i intercanvi entre els professionals així com reorientar les accions que es duen a terme a nivell comarcal, i que han de servir de suport al treball que es fa als municipis.

Darrera actualització: 21.04.2015 | 08:50