Què aporta el TDS als empresaris turístics?

Dijous, 14 de febrer de 2019 a les 02:00

El Tourism Data System és la plataforma de gestió de l'ocupació i dels preus on-line pels establiments d'allotjament turístic del Vallès Oriental

Aquest dimecres 13, a la sala cultural de la Quadra de Santa Maria de Palautordera, va tenir  lloc una sessió informativa de la plataforma TDS (Tourism Data System), de gestió de l'ocupació i dels preus on-line pels establiments d'allotjament turístic del Vallès Oriental elaborada pel Parc Científic i Tecnològic de Tarragona i el LABturisme de l’Oficina Tècnica de Turisme de la Diputació de Barcelona.

A la sessió, van assistir-hi una desena d’empresaris de diferents tipus d’allotjaments: hotels, turisme rural, càmpings i habitatges d’ús turístic. Tot i que en aquesta primera etapa de l’eina, aquesta última tipologia no està contemplada, el representant de la Diputació va dir que no es descarta que en properes etapes els HUTB també s’hi puguin adherir.

El senyor Albert Ferrer, regidor de Santa Maria de Palautordera va donar la benvinguda als assistents i la senyora Esther Garcia, cap de l’Àrea de Desenvolupament local del Consell Comarcal va emmarcar aquest projecte en el pla anual d’accions del Servei de Turisme del Vallès Oriental i va comentar breument altres programes que també s’estan impulsant com són la Xarxa de Punts d’Informació Turística i el distintiu del Compromís per la sostenibilitat Biosphere. Seguidament, per part de Diputació, el senyor Daniel Reixach va explicar l’inici, l’evolució i situació actual del projecte a tot el territori de la província de Barcelona.

A continuació, el senyor Roger Calaf, va explicar totes les possibilitats que aporta  l’eina als empresaris i va aclarir als assistents, alguns dels quals ja hi estan adherits, dubtes pel que fa al seu funcionament.

Aquest projecte de gestió turística s’inclou entre les actuacions del Pla comarcal de Turisme Vallès Oriental que el Consell Comarcal està impulsant des de principis de 2018, amb la col·laboració dels municipis de la comarca i el suport econòmic i tècnic de la Diputació de Barcelona. Actualment, hi ha un 45% d’allotjaments adherits, que suposen un 60% de places. Per tipologies estan adherits el 55% d’hotels, 36% de Turisme rural i 28% de càmpings.

A través de la plataforma accessible mitjançant aquest enllaç els empresaris turístics donats d’alta poden accedir  a un sistema d'enquestes on line que els ajuda a analitzar l'evolució de la seva activitat (allotjament) i comparar-la amb els globals de la destinació, amb altres de la mateixa  tipologia d'allotjament (actualment hotels, cases de turisme rural i càmpings) i amb la d'altres marques turístiques que poden seleccionar.

Darrera actualització: 15.02.2019 | 10:51