Talents en Potència reforça l'orientació i la recerca de feina per al 2019

Dijous, 14 de febrer de 2019

El programa es va iniciar el mes d’abril de 2018 i està atenent 60 persones en risc d’exclusió social, oferint orientació, formació i pràctiques en empreses.

El programa Talents en Potència té com a beneficiaris persones amb certificat de discapacitat i persones destinatàries de la Renda Garantida Ciutadana. Aquest programa es va iniciar el passat mes d’abril de 2018, i està atenent 60 persones dels municipis de Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera, Llinars del Vallès, Les Franqueses del Vallès, Lliçà d’amunt, Lliçà de Vall, Santa Eulàlia de Ronçana, Montmeló, Montornès i la Roca del Vallès.

El programa està dirigit pel Consell Comarcal, amb el suport del Departament d’Afers Socials i Famílies i el cofinançament dels ajuntaments i el seu objectiu és treballar de manera molt personalitzada amb usuaris que corren risc d’exclusió social, reforçant l’orientació molt personalitzada i facilitant la seva inserció laboral en l’empresa ordinària.

Les persones participants estan seguint un itinerari d’inserció personalitzat consistent en orientació laboral, formació en competències transversals i pràctiques en empreses. El procés de selecció dels i les participants es va dur a terme entre els mesos d’abril i juny de 2018 i des de llavors s’ha treballat amb elles tots aquells aspectes que poden millorar les seves possibilitats d’inserció: identificació de competències personals, tècniques de recerca de feina, competències transversals, el mercat de treball, etc. Cada persona participant té assignada una tutora que l’acompanya en aquest procés.

Paral·lelament s’ha fet recerca d’empreses que ocupen perfils similars als dels participants per tal d’oferir les seves candidatures. Algunes persones han iniciat un període breu de pràctiques en aquestes empreses i altres estan a punt d’iniciar-les. Poder fer pràctiques en una empresa suposa una experiència enriquidora, ja que permet a la persona donar a conèixer el seu perfil en una empresa on li interessa treballar i, d’altra banda, adquirir una experiència professional que fa mantenir viu el seu currículum. A més, a l’empresa li permet observar i conèixer nous candidats que poden suposar una font de reclutament de cara a cobrir les vacants que es puguin produir, a cost zero.

En tots aquests mesos de programa s’han produït ja les primeres insercions laborals; les baixes produïdes s’han substituït per nous participants que iniciaran el mateix camí que els anteriors.

El programa finalitza el 31 de desembre de 2019 i és per això que durant aquests mesos es reforça la prospecció d’empreses per a què els beneficiaris puguin fer pràctiques i fins i tot inserir-se laboralment. Totes aquelles empreses que desitgin acollir persones en pràctiques encara poden fer-ho posant-se en contacte amb l’Àrea de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Vallès Oriental.

Darrera actualització: 14.02.2019 | 09:46