Dara Pharma empresa socialment més responsable.

Divendres, 28 d’abril de 2017

L’empresa Maquinaria Industrial Dara SL ha estat la guanyadora de la Primera edició dels Premis LismiVO. Les empreses reconegudes amb el distintiu lismiVO 2016, a l’acte del dimecres 26 d’abril a Cardedeu, han estat: Dara Pharma; Hidrocolor; Decathlon España (centre de Mollet del Vallès); Montajes y Servicios Industriales Guicart; i Arkema Química.

Dara Pharma va rebre el guardó “La dona d’aigua”, a banda del distintiu Lismivo, de la mà de la consellera comarcal de Promoció Econòmica, Núria Hernández; el president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, David Ricart; i l’alcalde de Cardedeu, Enric Olivé. Tots ells van coincidir en valorar la implicació de les empreses i entitats que aposten per la integració laboral de les persones amb capacitats diferents.
Sobre Dara Pharma
Des que es va fundar el 1996, Dara Pharmaceutical Packaging (www.dara-phara.com) ha recorregut un ferm camí cap a la qualitat, la innovació i l’excel·lència tecnològica, contribuint a la millora del benestar i la qualitat de vida de la societat, proporcionant a la indústria farmacèutica, biotecnològica i cosmètica els equips tecnològics més avançats del mercat, amb un alt component d’innovació i desenvolupament i una gran capacitat d’adaptació i personalització de cada projecte a les necessitats específiques del client.
Dara Pharma fabrica equips individuals i línies completes pel rentat, esterilització, omplerta i tancament d’ampolles, vials, cartutxos, xeringues i bosses, per l’acondicionat de productes líquids, semi sòlids i en pols en condicions estèrils.

La Xarxa lismiVO
La xarxa Lismivo està formada per entitats de la comarca directament relacionades amb la inserció laboral de les persones amb discapacitat per tal d’afavorir la seva inserció laboral i coordinades pel Consell Comarcal.

Actualment la Xarxa Lismivo està integrada per administracions públiques (Diputació de Barcelona; ajuntaments de Cardedeu, Santa Maria de Palautordera i Granollers; Oficines de Treball de la Generalitat de Granollers, Granollers-Perifèria i Mollet; i el Consell Comarcal del Vallès Oriental), entitats especialitzades (APINDEP Ronçana SL, APADIS, castell de Sant Foix, Centre Sirius, Centre de formació Mordered, Escola Pia, Fundosa Social Consulting (Fundació ONCE)), Centres Especials de Treball (Baix Montseny, Ral, Viver de Bell-lloc, Grupdem, Xavier Quincoces, Taller Alborada, Emiser Vallès, TEB Verd), l’Oficina Tècnica Laboral (OTL) de Granollers i de Mollet, el Servei Prelaboral (INTRESS), els sindicats CCOO i UGT i la patronal Fundació PIMEC

Els objectius de la xarxa són : la consolidació del treball en xarxa entre les entitats que en formen part; la sensibilització de l’empresariat, la ciutadania i les administracions públiques per afavorir la inserció social i laboral de les persones amb discapacitat; impulsar la inserció laboral de les persones amb discapacitat a l’empresa ordinària; reforçar i crear circuits d’atenció a persones amb discapacitat al territori; i buscar fonts de finançament per a l’execució de les accions.

Els premis lismiVO
L’edició dels premis Lismivo és una de les actuacions de la xarxa Lismivo, coordinada des del Consell Comarcal. Les bases de la convocatòria establien la puntuació segons el percentatge de treballadors amb alguna discapacitat a la plantilla, el tipus de contracte i l'edat dels empleats, entre altres aspectes.

Al premi han optat empreses amb centre de treball a la comarca del Vallès Oriental que garanteixen el dret a la igualtat d’oportunitats i de tracte de les persones amb discapacitat a través de l’accés a l’ocupació.

A l’acte Núria Hernández, consellera comarcal de Promoció Econòmica a més de presentar a totes les empreses distingides va informar dels criteris considerats per l’atorgament dels distintiu i premi, que són els següents: el percentatge de contractes de persones amb discapacitat respecte al total de contractes de la plantilla; el sexe i les edats dels treballadors; la temporalitat, jornada i antiguitat dels contractes; el tipus i/o grau de discapacitat de les persones contractades; que les empreses hagin utilitzat serveis de Centres Especials de Treball; que hagin col·laborat amb entitats de la xarxa lismiVO; i que hagin acollit persones amb discapacitat en pràctiques. Així mateix va explicar que la figura amb la qual es reconeix a l’empresa guanyadora, la dona de l’aigua va estar dissenyada exclusivament per aquest motiu i realitzada pels treballadors del CET Taller Alborada.

A l’acte de lliurament dels distintius i premi lismiVO l’alcalde de Cardedeu, Enric Olivè va valorar la implicació dels integrants de la xarxa i va destacar a Cardedeu com un municipi compromès. El president del Consell Comarcal David Ricart, a més de ressaltar el rol de les administracions, la trajectòria i camí recorregut per la xarxa va felicitar a les empreses distingides i guanyadora recordant que aquestes “han assumit compromisos que van molt més enllà de la necessitat requerida del compliment de les normes”.

Granollers, 28 d’abril de 2017

Darrera actualització: 28.04.2017 | 15:20