Presentació del Treball en Xarxa per l'Abordatge de la Violència Masclista al Vallès Oriental

Dijous, 26 d’octubre de 2017

En el marc de la Llei del dret a les dones d’eradicar la violència masclista i la llei 17/2015 d’igualtat efectiva de dones i homes, el dimecres 25 d’octubre s’ha dut a terme la presentació del “Treball en xarxa per a l’Abordatge de la violència masclista al Vallès Oriental. Document d’Acords”.

L’acte, que ha comptat amb la benvinguda de la consellera comarcal de Polítiques Socials i d'Igualtat, Maria Lluïsa Berdala, l’Alcalde de Granollers, Josep Mayoral, la Cap de l’Oficina de les Fones i LGTBI de la Diputació de Barcelona, Mireia Daniel i la Directora executiva de l’Institut Català de la Dona, Núria Ramón, ha tingut per objectiu presentar els acords treballats amb els diferents serveis municipals i supramunicipals de la comarca que detecten, prevenen i intervenen en situacions de violència masclista.

Els acords, on han participat un centenar de professionals, descriuen les premisses bàsiques i les accions de futur que s’han d’emprendre en relació als cossos de seguretat, salut, infància i prevenció a la comarca. Aquests incorporen la transversalitat, coordinació i l’atenció integral centrada a la dona i els seus fills.

La presentació ha estat l’oportunitat per, d’una banda, reflexionar sobre la complexitat i responsabilitat dels ens locals i supramunicipals en el fenomen de la violència masclista i posar de relleu la importància de mantenir el compromís polític i institucional per donar continuïtat al treball en xarxa.

Darrera actualització: 26.10.2017 | 14:30