Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

Dijous, 22 de novembre de 2018

Amb motiu de la commemoració del 25 de novembre, del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, el Consell Comarcal del Vallès Oriental vol expressar una vegada més el ferm compromís per treballar en l’eradicació de la violència masclista i donar suport al manifest unitari de la Generalitat de Catalunya, les Diputacions provincials, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis, centrat, per segon any consecutiu, en la visibilització, sensibilització i lluita contra les violències sexuals.

Aquest any, la campanya de sensibilització de l’Institut Català de les Dones  #LliuresISensePor, amb el lema “Les dones tenim dret a viure lliures de violències sexuals”, vol posar de manifest el reconeixement que, des de les institucions, es fa de les violències sexuals en tota la seva magnitud, així com la seva implicació en la resposta amb els recursos de la Xarxa d’atenció i recuperació integral a les dones que pateixen violència masclista.

Tanmateix, l’ICD publica per segona vegada el dossier de l'Observatori de la igualtat de Gènere (OIG) sobre violència masclista on es recullen dades anuals oficials que visibilitzen el fenomen i permet analitzar-lo.

Per altra banda, la Diputació de Barcelona amb la seva campanya “Violències estructurals que sostenen el sistema patriarcal” té l’objectiu de conèixer totes aquelles violències estructurals que sostenen el sistema patriarcal i alhora, detectar on són les fissures dels circuits per tal de poder oferir una veritable justícia cap a les dones que viuen i han viscut en aquests contextos.

Al mateix temps, volem reconèixer l'esforç, el treball i totes aquelles actuacions de commemoració del Dia internacional per l'eliminació de la violència envers les dones que duen a terme els municipis de la Comarca i reafirmar el nostre compromís per desenvolupar polítiques d’igualtat, a través del II Pla Comarcal d’Igualtat de Gènere, i de continuar treballant oferint eines i recursos als/les professionals dels municipis.

En aquesta línia, el Consell Comarcal del Vallès Oriental ha col·laborat amb l'Ajuntament de Granollers per la publicació de la nota informativa "Estadística judicial sobre violència masclista al Vallès Oriental". Aquesta col·laboració s'ha generat a través del servei de l'Observatori-Centre d'Estudis del Vallès Oriental del Consell Comarcal del Vallès Oriental i l'Observatori de la igualtat de gènere de Granollers. La finalitat d'aquesta nota informativa és explorar les dades disponibles sobre violència de gènere i apropar-les al territori per aportar més informació i enriquir el debat entorn a aquesta problemàtica.

El Consell Comarcal del Vallès Oriental refermem un any més el nostre compromís per construir una societat lliure de violència masclista.

Darrera actualització: 22.11.2018 | 10:53