Primera trobada del Plenari Tècnic i Privat de TurismeVallès 2019

Dimecres, 3 d’abril de 2019

El sector públic i privat del Vallès Oriental es reuneix en el primer Plenari Tècnic i Privat de l’any. En aquesta ocasió la reunió s’ha dut a terme al castell Torre Cellers de Parets del Vallès. Durant la reunió s’ha fet un repàs de les accions i projectes previstos per aquest any 2019.

S’ha iniciat la reunió amb la benvinguda i l’explicació de l’espai que ha acollit la trobada, el Castell Torre Cellers. A continuació s’han tractat els següents temes: Compromís per la sostenibilitat Biosphere 2019; tallers de formació; Punts d’Informació Turística; Plataforma Tourist Data System; Taula de turisme de compres; accions de promoció turística; projecte singular; mapa turístic del Vallès Oriental; i precs i preguntes.

El Plenari Tècnic i Privat està compost per un representant de cada un dels municipis de la comarca, així com per un representant de les diferents associacions del sector turístic del Vallès Oriental i un representant de la Gerència de Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona. 

Castell Torre Cellers
El castell, d’estructura medieval, es troba a Parets del Vallès. Està catalogat com un Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) com a monument històric, i al 1999 va ser reconegut com el castell millor conservat de Catalunya.

La fortalesa, habitada des de l’època ibero-romana, va ser construïda sobre una antiga vila romana anomenada Vila Abdela, situada sobre la Via Augusta. Va ser reconstruïda al s. XIV i durant la Guerra dels Segadors (1640-1652), va resistir alguns atacs. Pocs anys després, la va habitar el baró de Rocafort i dos segles més tard va començar a funcionar com una granja. S’accedeix a través d’un pont medieval i compta amb diversos salons, totalment equipats i condicionats, així com zona boscosa, piscina i jardí.
 

Darrera actualització: 3.04.2019 | 16:16