Promoció Econòmica

L’Àrea de Promoció Econòmica promou i desenvolupa actuacions, programes o serveis que contribueixin a adequar les necessitats de les empreses a les de les persones que busquen ocupació i que incentivin la creació de llocs de treball lligats a l’evolució del creixement econòmic sostenible de la comarca.

En aquest sentit, la missió de l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal és contribuir al desenvolupament econòmic i sostenible del Vallès Oriental, a partir de:

La dinamització del mercat de treball local

Els programes que es promouen dintre d'aquest àmbit pretenen millorar la inserció laboral de les persones amb especials dificultats, a través de la prospecció d'empreses i el desenvolupament d'accions concretes per a diferents col•lectius com són els joves, les persones amb discapacitats o malalties mentals i les dones.

La dinamització del teixit productiu local

Amb aquests programes es pretén potenciar el desenvolupament endogen dels municipis donant suport a determinats sectors productius com el sector agroalimentari o les activitats associades.

La col·laboració dels agents socials i econòmics de la comarca amb les administracions locals

Es treballa per impulsar marcs de col·laboració que afavoreixin el treball conjunt entre els agents del territori, per determinar les línies d'actuació prioritàries per a la promoció econòmica i el foment de l'ocupació, i la metodologia de treball oportuna. El principal acord de col·laboració des del 2001 ha estat el Pacte Territorial per a l'Ocupació del Vallès Oriental.

Notícies

  • 21 de gener de 2019 Uns 5000 assistents Fira de l’Oli Vera a Bigues i Riells Parada d'Oli

    Gran èxit d'assistència i participació a la VII Fira de l'Oli Vera i altres varietats tradicionals i al V Mercat del Pa Artesà  del passat dissabte a Bigues i Riells amb al voltant de 5000 participants.

  • 21 de gener de 2019 Nova convocatòria d’adhesió al Compromís per la sostenibilitat Biosphere Compromís per la Sostenibilitat Biosphere

    El Consell Comarcal del Vallès Oriental obre una nova convocatòria per empreses i administracions públiques perquè puguin adherir-se al Compromís per la sostenibilitat Biosphere, amb l’objectiu de millorar la qualitat i la sostenibilitat de les empreses turístiques i el treball conjunt per fer del turisme una activitat més sostenible.

  • 10 de gener de 2019 La població de la comarca creix de manera moderada durant l'últim any Avanç Població Vallès Oriental 2018

    L’Institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT) ha publicat les dades de població total a 1 de gener de 2018. Les dades mostren com el Vallès Oriental experimenta un increment de població del 0,75% respecte l’any anterior. En total, es registren 406.289 habitants, fet que suposa 3.030 habitants més. Tot i el petit repunt en l’increment de població, la dinàmica d’estancament descrita durant els últims anys (en comparació als índexs de creixement del període 2000-2008) es segueix reproduint en aquesta última actualització del padró.

Darrera actualització: 19.07.2013 | 12:12