|
 
Salut Pública

Campanya Pren-te el Pols

Dimarts, 15 de novembre de 2016 a les 13:20

El Departament de Salut, la Fundació ICTUS i el Consell de Col•legis Farmacèutics de Catalunya impulsen el projecte “ Pren-te el pols ”, un programa de detecció de les arítmies per prevenir l’ictus .

Des del Servei de Salut del Consell Comarcal col•laborem amb aqueta campanya impulsada pel Servei Català de Salut , campanya lligada amb la Marató de TV3 i que a la nostra comarca es durà a terme des del 15 de novembre al 20 de desembre. L’ictus és la primera causa de mort en dones i la tercera entre els homes i provoca el doble de morts que el càncer de mama i de pròstata.

L’acció consisteix en què els majors de 60 anys es prenguin el pols a les farmàcies adherides i, en cas de detectar-se un pols irregular, siguin derivats a un centre de salut. Per a aquest fi, s’ han dissenyat materials comunicatius (cartells, val-enquesta, fullet, segell...) per a farmàcies, centres de salut, espais municipals i mitjans de comunicació, materials que seran distribuïts des del Consell Comarcal als municipis per tal que s’ocupen de la seva distribució i difusió.

En el web www.prentelpols.cat permet a la ciutadania aprofundir en la informació sobre el projecte i la vinculació entre Ictus i Arítmia i a través www.prentelpols.cat/adhesions/farmacies pots veure quines farmàcies del teu municipi estan adherides.

Last update 15.11.2016 | 13:26