Experiències pioneres en cooperació internacional

Municipis del Vallès Oriental, conjuntament amb el Consell Comarcal i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, promovem des de fa anys projectes de cooperació al desenvolupament en la zona nord de la regió nicaragüenca de Chinandega.

La solidaritat amb Nicaragua s’ha vist traduïda amb una xarxa d’agermanaments, col·laboracions i de relacions humanes i institucionals. En el mapa de la solidaritat catalana, els projectes supramunicipals empresos pels municipis de la comarca del Vallès Oriental, amb el suport del Consell Comarcal, i la col·laboració de la Diputació de Barcelona, han esdevingut experiències pioneres en l’àmbit de la cooperació internacional.

En aquest sentit, cal dir que l’impuls d’accions solidàries en xarxa ha permès l’enfortiment de les institucions democràtiques locals d’aquestes poblacions centreamericanes, gràcies als nous recursos i a les noves oficines per al desenvolupament dels seus territoris. La creació de l’associació de municipis AMUNORCHI, la implantació del sistema cadastral SISCAT i l’actual capacitació de la Unitat Tributària Zonal és part del camí recorregut fins ara, que ja està donant fruits en la millora del desenvolupament dels sis municipis del nord de Chinandega.

Darrera actualització: 19.07.2013 | 13:35