Servei d’acolliment d’urgència per a dones víctimes de violència de gènere

 

Aquest servei del Consell Comarcal contribueix a l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 5 "Igualtat de gènere". El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.

 93 8600706

psi@vallesoriental.cat

Consellera de l’Àrea: 

Mònica Utrilla Montserrat

Cap de l’Àrea: 

Silvia Pérez Corts

Persona de contacte: 

Lourdes Barnils i Martí

 

Les dones en situació de violència masclista, amb fills o sense, poden accedir a un servei d’acolliment d’urgència amb la finalitat de disposar d’un espai adequat amb professionals que les acullin i les atenguin.

Per accedir a aquest servei és requisit imprescindible que la dona s’adreci als serveis socials bàsics. El personal tècnic valorarà la idoneïtat o no d’aquest servei per a la persona demandant del recurs.

Objecte:

  • Garantir un sistema d’atenció i de resposta integral que asseguri l’acompanyament i l’acolliment, si s’escau, de manera temporal per a dones i fill/es (quan en tinguin) que es troben en situacions de violència masclista. Oferint  l’atenció i el suport necessaris per la resolució de la situació de crisi i d’urgència.

Funcions:

  • Facilitar un servei de protecció immediat i adequat davant de situacions d’urgència a dones, i llurs filles i fills a càrrec, que han de marxar del domicili o l’entorn on viuen.
  • Donar acollida immediata i temporal, de curta durada, a dones, i a llurs filles i fills a càrrec, que pateixen situacions de violència masclista. 
  • Acollir la dona, i llurs filles i fills a càrrec, en un ambient contenidor, segur i de protecció, que vetlli per la seva integritat i seguretat física i que cobreixi les necessitats bàsiques (allotjament, manutenció, higiene...).
  • Vetllar per l’atenció i la recuperació integral, el suport, l’acompanyament, l’assessorament i el recolzament necessari a les dones que pateixen violència masclista al Vallès Oriental.
  • Oferir un espai de d'acollida immediat i temporal que permeti la reflexió per tal que pugui prendre aquelles decisions més adequades per sortir de la situació de violència viscuda.
  • Treballar en coordinació amb els serveis i recursos de la xarxa integral del territori per tal d'oferir a la dona una atenció i acompanyament integral.
  • Avançar en la incorporació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible Agenda 2030 en la implementació de les polítiques socials i d’igualtat.

Persones usuàries:

  • Dones, i llurs filles i fills si en tenen, que viuen en algun dels municipis del Vallès Oriental i que es troben en situació de violència masclista i necessiten un acompanyament i un recurs d’acolliment i protecció immediat i temporal per resoldre la situació d’urgència.

Quin cost té:

Gratuït

Consell Comarcal del Vallès Oriental

Carrer Miquel Ricomà, 46 - 08401 Granollers - Barcelona
Telèfon: 938600700
Fax: 93 879 04 44
Adreça electrònica: ccvo@vallesoriental.cat
Lloc web: www.vallesoriental.cat
Horari:  
De dilluns a divendres, 8:30-14.00 h i dimecres 16:00-18:00 h, tret període de jornada intensiva (entre primer dilluns de juny i segon divendres de setembre, del penúltim dilluns de desembre a segon dilluns de gener i vacances escolars de setmana santa)
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 22.03.2024 | 13:52