Servei de teleassistència per a dones víctimes de violència masclista

   

Aquest servei del Consell Comarcal contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 5 "Igualtat de gènere" i 16 "Pau, justícia i institucions sòlides". El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.

 938600706

 psi@vallesoriental.cat

Consellera de l’Àrea: 

Mònica Utrilla Montserrat

Cap de l’Àrea: 

Silvia Pérez Corts

Persones de contacte: 

Maria A. Pérez i Ferrer

És una modalitat de servei que ofereix atenció immediata i a distància a les dones víctimes de violència que tinguin una ordre de protecció. Mitjançant l’ús de tecnologies de la comunicació telefònica i de telelocalització, permet mobilitzar els recursos necessaris (seguretat, salut i suport psicològic) per garantir la seguretat de les dones les 24 hores, els 365 dies de l’any.

Objecte:

  • Oferir un servei tecnològic de suport immediat i protecció a les dones en situació de violència masclista.

Funcions:

  • Vetllar per l’atenció i la recuperació integral de les dones que viuen situacions de violència masclista al Vallès Oriental.
  • Facilitar un servei de protecció mitjançant un suport tecnològic davant de situacions de violència masclista.
  • Garantir una atenció immediata i adequada davant de situacions d’emergència.
  • Proporcionar seguretat i tranquil·litat a les dones usuàries del servei i al seu entorn personal.
  • Potenciar l’autoestima i la qualitat de vida de les usuàries del servei.
  • Ajudar a disminuir la sobrecàrrega que pateixen les dones en situació de violència masclista.
  • Establir un model de relació amb les usuàries basat en la professionalitat, la qualitat, la proximitat i la confiança.

Persones usuàries:

  • Dones que pateixen violència masclista, que no conviuen amb la persona agressora, que participen en els programes d’atenció especialitzada en situació de violència masclista existents al territori autonòmic, i que viuen en algun dels municipis de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials resta de municipis del Vallès Oriental.

Normativa:

Llei orgànica 1/2004, de 28 de desembre, de mesures de protecció integral contra la violència de gènere.

El Consell de Ministres va aprovar, el 7 de maig de 2004, un pla de mesures urgents per a la prevenció d’aquest tipus de violència. Es va encarregar a l’IMSERSO la cobertura del servei de teleassistència mòbil a les víctimes de violència de gènere.

Llei 5/2008, de 24 d’abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista, publicada al DOGC el 2 de maig de 2008, defineix el concepte de violència masclista com “les conductes de domini, control i abús de poder dels homes sobre les dones”.

L’article 7 d’aquesta Llei especifica que els poders públics han de seguir criteris d’actuació, entre d’altres: el foment dels instruments de col•laboració i cooperació entre les distintes administracions públiques per a totes les polítiques públiques d’eradicació de la violència masclista i, en especial, el disseny, el seguiment i l’avaluació de les mesures i dels recursos que s’han d’aplicar.

Quin cost té:

Gratuït

Consell Comarcal del Vallès Oriental

Carrer Miquel Ricomà, 46 - 08401 Granollers - Barcelona
Telèfon: 938600700
Fax: 93 879 04 44
Adreça electrònica: ccvo@vallesoriental.cat
Lloc web: www.vallesoriental.cat
Horari:  
De dilluns a divendres, 8:30-14.00 h i dimecres 16:00-18:00 h, tret període de jornada intensiva (entre primer dilluns de juny i segon divendres de setembre, del penúltim dilluns de desembre a segon dilluns de gener i vacances escolars de setmana santa)
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 25.07.2023 | 13:25