Servei d’assistència tècnica i assessorament en matèria de salut pública

  

Aquest servei del Consell Comarcal contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 3 "Salut i benestar" i 2 "Fam zero". El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.

 938600710

 mat@vallesoriental.cat

Conseller de l’Àrea: José Antonio Montero Domínguez

Cap de l’Àrea: Jaume Viure i Ribas

Persona de contacte: Georgina Permanyer Moré

Trets fonamentals que defineixen el Servei comarcal de Salut Pública:

  • vocació de servei públic
  • cooperació i excel·lència
  • visió integral de la salut (protecció prevenció, promoció i vigilància)
  • establiment d’un equip especialitzat multidisciplinar i plurifuncional (amb perfils tecnicocientífics, jurídics i administratius)
  • estudi de necessitats, planificació i execució concertada cas a cas amb l’ajuntament, estandardització de criteris,  coordinació, seguiment, avaluació i millora continuada, optimització i eficiència basada en l’equip del servei  i en el treball flexible.

Objecte:

  • Cooperar amb els ajuntaments mitjançant l'assessorament tècnic amb relació als aspectes de competència municipal en matèria de salut pública.

Funcions:

  • Inspecció i aplicació de mesures d’higiene en el sector del comerç minorista de l’alimentació i restauració:
    • Establir un protocol de control dels establiments d’alimentació i de restauració del municipi segons el programa de seguretat alimentària municipal: establir el risc sanitari i atorgament del número de registre sanitari, establir el protocol del control periòdic de seguiment en funció del risc.
    • Formalitzar el registre sanitari municipal d’establiments minoristes alimentaris i la seva actualització i manteniment.
    • Dur a terme el control de les parades de productes alimentaris del mercat ambulant i del mercat municipal (sedentari).
    • Promoure les mesures correctes d’higiene establertes en les guies editades per la Generalitat de Catalunya per a cada sector (restauració, carnisseries, peixateries, fires i mercats no sedentaris, etc.).
    • Inspeccions, visites de control i de seguiment i la gestió dels expedients dels establiments d’alimentació i de restauració.
  • Gestió del risc per a la salut derivada de la contaminació del medi:
    • Creació del cens de les instal·lacions municipals i no municipals amb risc de transmissió de legionel·la (alt i baix risc).
    • Controls oficials de les instal·lacions de baix risc (competència municipal).
    • Comunicació a l’ ASPCAT del cens actualitzat de les instal·lacions d’alt risc (competència de la Generalitat).
  • Gestió del risc per a la salut dels establiments de tatuatges, pírcing i micropigmentació:
    • Creació del cens d’establiments on es facin tatuatges, pírcing, i micropigmentació.
    • Control oficial dels establiments.
    • Establiment del protocol d’actualització i comunicació a l’ASPC.
  • Gestió del risc per  a la salut derivat de l’aigua de consum humà: (control en aixeta de l’aigua de consum en establiments públics).
  • Gestió del risc per a la salut en habitatges (insalubritat)
  • Gestió del risc per a la salut derivat dels animals domèstics i de companyia.
  • Activitats de promoció de la salut (campanyes d'educació sanitària tipus cartell d'enterovirus, dia mundial de l'activitat física, etc.).

Persones usuàries:

Els municipis de la comarca del Vallès Oriental que sol·licitin l'assistència tècnica del Consell Comarcal.

 

Darrera actualització: 26.05.2023 | 14:44