Un No Aniversari (una visió personal d’un any de pandèmia)

Un any de foscor. Així ha viscut la societat aquest any de Pandèmia Sanitària. El nostre grup comarcal es vol solidaritzar amb totes les persones que han patit pèrdues de persones estimades per la COVID19 i també volem seguir reconeixent, ja no des dels nostres balcons, sinó de forma pública a tot el personal sanitari i de serveis essencials que van ajudar-nos com a societat.

Malauradament i sense cap intenció de celebrar el primer aniversari de la Covid-19, faig una reflexió davant una societat trist i adolorida.

Dotze mesos d’incertesa, de por, de pèrdues irrecuperables i de molt dolor. El record dels primers dies de pandèmia a l’hospital encara em fan mal. Allò va ser una “trinxera” on el personal sanitari era enviat a  lluitar amb un enemic desconegut. Ningú sabia res; tothom tenia por.

He vist plorar a molts companys per la impotència i l’esgotament físic i mental. Hem treballat sense garanties i seguretat i tot això va provocar que milers de professionals acabéssim contagiats per la Covid19 amb unes seqüeles que encara avui estem patint sense esperança de recuperar-nos.

Després d’onze mesos els inhaladors i corticoides, les taquicàrdies i algunes coses més m’acompanyen. Durant els tres mesos de baixa, vaig tenir moments molt durs on pensava que no tiraria endavant, malgrat ser una persona molt forta i positiva.

La meva mare em trucava cada dia per saber si estava bé, sense sospitar que ja feia dies que li amagava que estava malalta. Aquest any, ha estat un temps fosc, com si el temps s’hagués congelat esborrant els projectes de futur de tota una societat. Amb una economia molt feble, una educació diferent i una sanitat necessària però infravalorada, hauríem d’aprendre que és realment imprescindible .

La nostra societat ha de seguir lluitant per que la Covid19 només sigui un malson, i hem de confiar que les vacunes accelerin el seu final. Demà tornarà a sortir el sol!!

Una sanitària més.

Cati Siles. Consellera Comarcal i Regidora de Lliçà de Vall (i auxiliar d’Infermeria a l’Hospital de Mollet)

 

Darrera actualització: 18.03.2021 | 11:21
Darrera actualització: 18.03.2021 | 11:21